REFRRER:path /

Sotaveteraani tappoi 12 Kaliforniassa

Mies ampui turvamiehen ja avasi tulen baarissa sattumanvaraisesti

EUGENE GARCIA
Poliisit lohduttivat toisiaan, kkun ammuskelussa surmansa saanutta poliisia kuljettanut ruuminauto saapui paikalle.

STT, AFP

Los Angeles

Kaliforniassa 12 ihmistä kuoli, kun mies avasi tulen opiskelijoita täynnä olleessa baarissa torstaina. Lisäksi hyökkäyksessä haavoittui toistakymmentä ihmistä. Mies ilmeisesti ampui itsensä verilöylyn päätteeksi.

Uhreista valtaosa oli opiskelijoita, mutta yksi heistä oli paikalle ensimmäisten joukossa ehtinyt poliisi. Miehen motiivi ei ollut torstai-iltana Suomen aikaa tiedossa, mutta viranomaisten mukaan mikään ei viitannut terrorismiin.

Venturan piirikunnan sheriffin mukaan epäilty ampuja on 28-vuotias paikallinen sotaveteraani, joka oli sotinut merijalkaväen palveluksessa muun muassa Afganistanissa. Siellä hän oli toiminut konekivääriampujana.

– Hän näytti tietävän, mitä teki, kertoi baarin ravintolatyöntekijä Teylor Whittler Fox Newsille.

Sheriffi Geoff Dean kuvasi näkyä baarissa ampumisen jälkeen helvetilliseksi.

– Näky on kauhea. Siellä on verta kaikkialla.

Sheriffin mukaan mies on ollut vuosien varrella useita kertoja tekemisissä poliisin kanssa. Hän oli esimerkiksi ollut osallisena kolarissa ja tullut pahoinpidellyksi baarissa.

Huhtikuussa poliisi hälytettiin miehen kotiin häiriökäyttäytymisen vuoksi. Poliisin mukaan mies oli käyttäytynyt tilanteessa sekavasti. Hänen epäillään kärsineen traumaperäisestä stressihäiriöstä.

Tämän jälkeen miehen mielenterveys tutkittiin, mutta hän sai puhtaat paperit.

Toinen joukkoampuminen alle kahdessa viikossa

Sheriffin mukaan mies ampui aseistamattoman turvamiehen baarin ulkopuolella ja astui country-musiikkiin erikoistuneeseen Borderline Bar and Grill -ravintolaan. Sen jälkeen mies avasi tulen puoliautomaattisella käsiaseella.

– Mies käveli sisään etuovesta ja ampui ensin tiskin takana ollutta tyttöä, kertoi paikalla ollut Holden Hannah CNN-uutiskanavalle.

Silminnäkijöiden mukaan mies ampui kymmeniä laukauksia.

Ravintolassa oli tapahtumahetkellä yliopisto-opiskelijoille suunnattu ilta, johon oli kokoontunut mahdollisesti jopa useita satoja nuoria. Matt Wennerstron, 20, oli yksi juhlijoista. Hänen mukaansa ampuja käytti lyhytpiippuista pistoolia, jossa oli 10-15 panoksen lipas.

– Se oli puoliautomaatti, jolla hän ampui niin nopeasti kuin pystyi. Ihmiset pakenivat hänen ladatessaan asetta, enkä enää katsonut taakseni, Wennerstron sanoi.

Wennerstron kertoi paenneensa ravintolasta parvekkeen kautta.

Kyseessä oli jo toinen joukkoampuminen Yhdysvalloissa vajaan kahden viikon sisällä. Viime kuun lopussa aseistautunut mies ampui 11 ihmistä synagogassa Pittsburghissa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti