REFRRER:path /

Tillerson: En käyttäisi Putinista nimitystä sotarikollinen

STT

Washington

Yhdysvaltain tulevan presidentin ulkoministeriehdokas Rex Tillerson tuomitsee Venäjän toimet Ukrainassa, mutta ei käyttäisi Venäjän presidentistä Vladimir Putinista nimitystä sotarikollinen. Tillerson haluaisi tutustua todistusaineistoon tarkemmin ennen niin vakavia syytöksiä.

Tillerson ei kommentoinut, pitääkö Putinia vastuullisena Aleppon pommituksista.

Yhdysvaltain senaatin kuulemisessa kysymyksiin vastaillut Tillerson kertoi, että olisi vastannut Krimin valtaamiseen ja Venäjän toimiin Itä-Ukrainassa suuremmalla voimalla kuin presidentti Barack Obaman hallinto. Tillersonin mukaan Yhdysvaltojen olisi pitänyt antaa Ukrainalle enemmän tiedustelu- ja sotilaallista apua.

Tämä poikkesi merkittävästi maan tulevan presidentin Donald Trumpin linjauksista, sillä Trump ei ole tuominnut Venäjän toimia yhtä jyrkkäsanaisesti.


Tiukoista linjauksistaan huolimatta Tillerson ei sitoutunut jatkamaan Venäjän vastaisia pakotteita. Hänen mukaansa pakotteet ovat nykyisellään tehottomia.

Aiemmin öljy-yhtiö ExxonMobilin toimitusjohtajana toiminutta Tillersonia on arvosteltu liian läheisistä suhteista Venäjään ja Putiniin.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti