REFRRER:path /

Trump hyökkäsi republikaanisenaattoria vastaan Twitterissä

Presidentti syytti senaattoria muun muassa huonosta ydinsopimuksesta – Senaattori kuvaili Valkoista taloa aikuisten päiväkodiksi

MICHAEL REYNOLDS
Senaattori Bob Corker kutsui Valkoista taloa aikuisten päiväkodiksi.

STT, AFP

Washington

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on jälleen hyökännyt oman puolueensa väkeä kohtaan sosiaalisessa mediassa. Tällä kertaa Trump hyökkäsi Twitterissä republikaanisenaattori Bob Corkeria vastaan.

Tviiteissään Trump muun muassa kritisoi senaatin ulkoasiainvaliokunnan puheenjohtajana toimivaa Corkeria huonosta Iranin ydinsopimuksesta.

Trump sanoi myös, että Corker olisi ”kerjännyt” Trumpia tukemaan hänen uudelleenvalintaansa Tennesseessä.

–  Senaattori Bob Corker kerjäsi minua suosittelemaan hänen uudelleenvalintaansa Tennesseessä. Sanoin EI ja hän putosi (Hän sanoi, ettei voinut voittaa ilman tukeani). Hän halusi myös olla ulkoministeri, sanoin EI KIITOS. Hän on myös suuresti vastuussa kauheasta Iranin ydinsopimuksesta, Trump kirjoitti tviiteissään.

Corker tuki Trumpin presidenttikampanjaa


Corker vastasi tviitteihin sanomalla muun muassa, että on sääli, että Valkoisesta talosta on tullut aikuisten päiväkoti.

Muutamia tunteja myöhemmin Trump tviittasi jälleen mielipiteitään senaattorista.

–  Bob Corker antoi meille Iranin ydinsopimuksen, siinä kaikki. Tarvitsemme terveydenhuolto- ja verouudistuksen, tarvitsemme ihmisiä, jotka tekevät työnsä, Trump kirjoitti yhdessä tviiteistään.

Corker oli yksi Trumpin presidenttikampanjan tukijoista. Trumpin virkakauden aikana Corker on kuitenkin kritisoinut Trumpia muun muassa tämän reaktiosta ulkoministeri Rex Tillersonin yrityksiin neuvotella Pohjois-Korean kanssa. Corker sanoi mainitsematta Trumpia suoraan, ettei Tillerson saa tarvitsemaansa tukea.

Corker antoi kommenttinsa Trumpin sanottua, että Tillerson haaskaa aikaansa yrittäessään keskustella Pohjois-Korean kanssa.

–  Uskon, että ulkoministeri Tillerson, puolustusministeri (James) Mattis ja henkilöstöpäällikkö John Kelly ovat ne, jotka auttavat maatamme pysymään poissa kaaoksesta, tuen heitä hyvin paljon, Corker sanoi toimittajille hiljattain.

Trumpin Twitter-hyökkäyksien kohteeksi ovat republikaaneista aiemmin joutuneet muun muassa terveydenhuoltouudistusta vastustanut John McCain ja oikeusministeri Jeff Sessions, jota Trump on kritisoinut heikosta otteesta Valkoisen talon tietovuotojen kitkemisessä.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti