REFRRER:path /

Trumpin entinen lakimies Michael Cohen sai kolme vuotta vankeutta

STT

New York

Yhdysvaltain presidentin Donald Trumpin entinen lakimies Michael Cohen on tuomittu kolmeksi vuodeksi vankeuteen veronkierrosta, valehtelusta kongressin kuulemisessa sekä vaitiolorahan järjestämisestä kahdelle naiselle, jotta nämä vaikenisivat väitetyistä seksisuhteistaan Trumpiin ennen tämän valintaa presidentiksi.

Tuomio oli linjassa sen suhteen, mitä syyttäjät olivat vaatineet.

Cohen oli myöntänyt syyllistyneensä vero- ja pankkipetoksiin, kampanjarahoituksen väärinkäyttöön sekä valehteluun kongressin kuulemisessa.

Syyttäjät olivat vaatineet Cohenille useiden vuosien vankeusrangaistusta eri rikoksista. Cohenin puolustuksen mukaan tuomion olisi pitänyt olla lievempi, koska Cohen on avustanut erikoissyyttäjä Robert Muelleria. Tämä tutkii Venäjän sekaantumista vuoden 2016 presidentinvaaleihin sekä Trumpin kampanjan mahdollisia Venäjä-yhteyksiä.

Cohen on tehnyt yhteistyötä Muellerin tutkinnassa sen jälkeen, kun hän elokuussa myönsi syyllistyneensä kampanjarahoituksen väärinkäyttöön.

Cohen on muun muassa myöntänyt maksaneensa kahdelle naiselle näiden vaientamiseksi väitetyistä suhteista Trumpiin.

Syyttäjien mukaan kyse oli vaalirahoitusta koskevan lain rikkomisesta. Presidentti Trump taas oli viitannut rahoihin ”yksityisenä liiketoimena”. Tuomioistuimelle jätettyjen asiakirjojen mukaan Cohen sanoo toimineensa ”henkilö 1:n” ohjeistamana, mikä on tulkittu viittaukseksi Trumpiin.

Jätä kommentti