REFRRER:path /

Valkoinen talo vihjaili Obaman vuotaneen tietoja Flynnistä

STT

Boston

Valkoinen talo vaikutti vihjailevan, että entinen presidentti Barack Obama olisi vuotanut lehdistölle tiedot, jotka johtivan presidentti Donald Trumpin hallinnon ensimmäisen kansallisen turvallisuuden neuvonantajan Michael Flynnin eroon.

Asia oli esillä edustajainhuoneen tiedustelukomitean järjestämässä julkisessa kuulemisessa, joka oli osa komitean tutkimusta Venäjän väitetyistä yrityksistä vaikuttaa Yhdysvaltojen viimevuotisiin presidentinvaaleihin. Kuultavana oli liittovaltion poliisin FBI:n johtaja James Comey, jolta kysyttiin, kertoiko hän Obamalle Flynnin puheluista Venäjän suurlähettilään kanssa. Flynn joutui eroamaan tehtävästään, koska oli valehdellut puheluistaan.

Comey kieltäytyi kommentoimasta asiaa. Tämän jälkeen presidentti Trumpin virallinen Twitter-tili @POTUS muotoili asian tviitissä niin, että Comey ei suostunut kiistämään, että olisi kertonut puheluista Obamalle.

CNN:n mukaan @POTUS-tiliä hallinnoi Trumpin sosiaalisen median johtaja, kun taas Trump itse tviittaa henkilökohtaiselta @RealDonaldTrump-tililtään.


Comey oli korostanut kuulemisen alussa, ettei voi kommentoida kaikkea, eikä siitä pidä vetää johtopäätöksiä suuntaan eikä toiseen.

Jätä kommentti