REFRRER:path /

Ukraina

Tälle aihesivulle kootaan uutiset Ukrainan ja Venäjän välisestä konfliktista. Ukrainan pääkaupungissa Kiovassa tapahtui vallankumous, jossa oppositioryhmät ottivat vallan ja erottivat presidentti Viktor Janykovitsin.
Venäjä siirsi sotilasjoukkojaan Sevastopolissa sijaitsevaan sotilastukikohtaan sekä miehitti Krimin. Venäjä liitti sen jälkeen Krimin itseensä. Ukraina ja länsimaat ovat tuominneet sekä kansanäänestyksen että liitoksen laittomana. Ukrainassa on tarkoitus järjestää  presidentinvaali 25. toukokuuta.

« »

Viisi ukrainalaissotilasta on kuollut taisteluissa Itä-Ukrainassa

STT, AFP

Helsinki

Ukrainan hallitus kertoo viiden sotilaansa kuolleen taisteluissa maan itäosassa. Ukrainan turvallisuus- ja puolustusneuvoston edustajan Oleksandr Turtshinovin mukaan Venäjä on lisännyt sotilaallista läsnäoloaan Itä-Ukrainassa viime päivinä.

–  Viisi sotilastamme on kuollut viimeisten 24 tunnin aikana. Se on meille hyvin vakava ongelma, Turtshinov sanoi perjantaina.

Kyseessä on suurin kuolonuhrien määrä yhdessä päivässä sen jälkeen, kun uusin aselepo astui voimaan elokuun lopulla.

Ukrainan armeijan terrorisminvastaisen keskuksen mukaan neljä sotilaista kuoli Luhanskin alueella. Keskuksen mukaan taisteluissa oli kuollut kahdeksan separatistitaistelijaa.


Tällä viikolla Luhanskin kapinallisalueella on käyty sisäistä valtataistelua alueen johtajan Igor Plotnitskin ja alueen sisäministeriksi luonnehditun Igor Kornetin välillä. Tiistaina sadat tunnuksettomiin maastopukuihin pukeutuneet, tiettävästi Kornetia tukevat asemiehet ottivat Luhanskin keskustan valvontaansa. Plotnitskin olinpaikasta ei ole vahvistettua tietoa, mutta hänen on kerrottu matkustaneen Moskovaan.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »