REFRRER:path /

Pesäpallo

Pesäpallo -aihesivulla seuraamme moninkertaisen miesten Suomen  mestarin Sotkamon Jymyn sekä muiden kainuulaisjoukkueiden otteita. Täältä löydät myös pesäpallon arvo-otteluiden jutut.

« »

Akillesjänteen katkeaminen laittoi lukkari Kivipellon arvot uusiksi

Kotipesän valtias Janne Kivipelto tähyää mestaruuteen.

Pertti Granqvist
Kouvolan Janne Kivipelto on tällä hetkellä yksi Superpesiksen parhaista lukkareista.

STT, Tomi Olli

Pesäpallo

Kouvolan Pallonlyöjien lukkari Janne Kivipelto pelaa uransa parasta kautta ja tähyää miesten Superpesistä johtavan seuran kanssa vakaasti mestaruuteen.

Kivipelto, 28, arvioi heinäkuun alussa pelatun Itä-Länsi-ottelun osoittaneen Kouvolan vahvuuden.

– Joukkueestamme oli mukana useita pelaajia ja pelinjohto. Se kertoo tekemisemme olevan oikealla tiellä, ensimmäisessä arvo-ottelussaan kentän parhaaksi valittu Kivipelto kuvaa.

Kivipellon mukaan pelinjohtajaksi tullut Matti Iivarinen on antanut pelaamiseen uutta näkökulmaa.

– Hän painottaa hetkessä elämisen tärkeyttä. Se on täysin totta, sillä menneitä ei kannata miettiä liikaa, ja tulevaisuus on vasta edessä.

Toista kauttaan Kouvolassa pelaavan Alajärven Ankkureiden kasvatin tie huipulle ei ole ollut helppo. Vuonna 2013 mykoplasma sotki Kivipellon kuviot, ja vuonna 2016 akillesjänne katkesi toukokuisessa ottelussa.

– Jalassa napsahti näpinhakutilanteessa, eli kausi loppui heti kättelyssä. Kesästä tuli raskas, sillä ehdin miettiä asioita syvällisesti eri näkökulmista.

Kivipelto arvioi loukkaantumisen tuoneen myös hyvää.

– Kahden vuoden takainen aika laajensi näkökenttääni. Olen kiitollinen voidessani pelata terveenä, enkä ota epäonnistumisia maata kaatavina asioina, Kivipelto kertoo.

Kouvolan lautasvelho tietää vastuunsa kotipesässä, mutta ei halua ottaa stressiä mahdollisista vapaataipaleista vastustajalle.

– Niitä tulee pakosta joskus, ja ne saavat mielestäni turhan ylikorostetun roolin.

Hänen mielestään lukkarin lipsauttaessa juoksun vapaataipaleella epäillään helposti päälle iskenyttä lautaskammoa.

– Niinhän se menee. Kun taas linjapelaaja antaa juoksun räpylävirheellä, kukaan ei ihmettele juuri mitään.

Kesän edetessä Kivipelto on kiinnittänyt huomion syötönvalvojien linjaan syötön korkeusvaatimuksissa.

– Olen kysynyt muutamilta tuomareilta, onko linja muuttunut juhannuksen jälkeen korkeammaksi, mutta näin ei kuulemma ole. Toivoisin silti, että sääntökirjan vaatima metri pään päälle pätisi myös käytännössä, Kivipelto sanoo.

Pesäpallo oli Kivipellolle luonteva lajivalinta, vaikka hän pelasi tosimielessä myös jääkiekkoa 18-vuotiaaksi saakka. Esikuva on ollut isä Taavi Kivipelto, jonka kaapissa on kaksi Alajärven riveissä voitettua SM-kultaa. Kivipellon mukaan perheen sisällä ei ole kuitenkaan käynnissä mitalitaistelu.

– Ei sellaista ole. Isän kanssa tulee kyllä muutoin käytyä läpi peliin liittyviä kuvioita.

Yhdessä saavutuksessa Janne on jo isäänsä edellä.

– Minulla on neljä runkosarjassa lyötyä kunnaria, kun isällä ei ole niitä lainkaan. Hän muistuttaakin joskus, ettei niitä olisi pakko lyödä enää lisää, Kivipelto nauraa.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »