REFRRER:path /

Jalkapallo

Jalkapallo -aihesivulla seuraamme pääasiassa AC Kajaanin otteita jalkapallon II divisioonassa. Seuraamme myös Kajaanin jalkapalloseurojen uutta yhteiseloa.

« »

Backelle potkut, jalkapallomaajoukkue Kanervan komentoon

STT

Helsinki

Markku Kanerva luotsaa miesten jalkapallomaajoukkuetta seuraavat kolme vuotta, Palloliitto kertoi tiedotteessaan.

Edellinen päävalmentaja Hans Backe sai potkut, kuten hänen valmennusryhmänsä Jukka Ikäläinen, Thomas Lyth ja John Wall. Palloliiton mukaan Backella on oikeus uusiin työtehtäviin ensi vuoden alusta.

Maajoukkueen valmennusryhmään tulevat myös Simo Valakari ja Jonatan Johansson. Antti Niemi jatkaa edelleen A-maajoukkueen valmennuksessa.

– Kolmen vuoden päävalmentajasopimus kertoo jo pituutensa kautta sen, että iso tähtäin on asetettu seuraaviin EM-karsintoihin. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, ettei MM-karsintojen viimeisistä kuudesta ottelusta toivota myös tuloksia, Palloliiton puheenjohtaja Pertti Alaja kommentoi tiedotteessa.


Suomi ei voittanut Backen aikana yhtään pelaamaansa maaottelua. Joukkueella on kuluvissa MM-karsinnoissa koossa neljästä ottelusta yksi piste, joka tuli kotitasapelillä Kosovoa vastaan.

Kanervan sopimuksessa on myös optio seuraavasta EM-lopputurnauksesta, mikäli Suomi sinne pääsee.

Backe ehti työskennellä maajoukkueen päävalmentajana tämän vuoden tammikuusta.

– Meillä oli paljon epäonnea, tuli ennennäkemätön määrä loukkaantumisia ja poissaoloja. Huippujalkapallo on silti tulosurheilua, eivätkä tulokset tietenkään tyydyttäneet ketään, Alaja kertoi.

Maajoukkueen valmennusryhmään tuleva Simo Valakari jatkaa myös nykyisessä pestissään eli jalkapalloliigan SJK:n päävalmentajana.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »