REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Crosby sai 400 täyteen

Lemieux ja Jagr ilmestyivät Pittsburghin tähtipelaajan kiikareihin

STT, AFP

Washington

NHL-jääkiekkoliigan mahtipelaaja Sidney Crosby teki sunnuntain ottelussa St. Louisia vastaan poikkeuksellisen tärkeät maalit. Ne auttoivat Pittsburghin 4–1-voittoon, katkaisivat hänen kymmenen pelin maalittoman jaksonsa ja lihottivat uran maalimäärän 401:een.

Crosbysta tuli 95:s yli 400 NHL-maalia tehnyt pelaaja.

–  Kiva lukema, Crosby totesi rajapyykistä.

–  Tuntuu mukavalta yltää tuohon lukemaan, mutta pelaaja haluaa aina lisää. Jatketaan vain eteenpäin.


Crosby oli lopulta jopa hyvillään siitä, että edellispelit hupenivat ilman maalimerkintöjä. Hän sai kymmenestä edellisottelusta sentään 13 syöttöpistettä, ja sunnuntaina hän puhkoi 400 rikki isän todistaessa tapahtumaa.

Troy Crosby oli paikalla, koska pelaajien isät oli kutsuttu kahden ottelun vierasottelukiertueelle.

–  Odotus todella kannatti, kun sain nyt isän paikalle. Hän on joutunut heräämään niin monet kerrat aikaisin peliurani takia ja uhrannut muutenkin paljon sen eteen. Hieno tunne pelata, kun isät olivat paikalla. Makee viikonloppu, Crosby sanoi.

Crosbysta tuli kolmas pelaaja, joka on mättänyt 400 osumaa Pittsburghin pelipaidassa. Mario Lemieux on seuran pörssikärki 690 maalillaan, ja toisena tilastossa on lajin eurooppalainen legenda, Tshekin Jaromir Jagr 439 Pittsburgh-maalillaan.

Aika kävi odotellessa pitkäksi

Crosbyn kymmenen ottelun mittainen maaliton jakso on hänen NHL-urallaan toiseksi pisin. Vuodenvaihteessa 2011–2012 hän kiekkoili 12 peliä ilman maalia.

–  Tuntui ikuisuudelta odottaa neljättäsadatta maalia. Pelitkin tuntuivat tavallista pidemmiltä, Crosby kertoi NHL:n nettisivuilla.

–  En tiedä, miten sain kiekon maaliin, mutta kivalta sitä tuntui katsella.

St. Louisin maalivahti Jake Allen hoksasi, mitä tilanteessa tapahtui.

–  Aika upea laukaus Crosbylta. Hän pelaa aina fiksusti, eikä muuhun kykene. Sen takia hän on maailman paras jääkiekkoilija, Allen ihasteli suoritusta.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »