REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Donskoi pääsi vauhtiin Sharks-ikonin opeilla

Entinen joukkuetoveri Patrick Marleau antoi hyviä vinkkejä kesäharjoitteluun

STT, VARPU SIHVONEN

San Jose

San Jose Sharksin hyökkääjä Joonas Donskoi on unohtanut synkän kevään ja pelaa nyt hyvää kautta entisen joukkuekaverinsa, kesällä Toronto Maple Leafsiin siirtyneen Patrick Marleaun opeilla.

–  Sain häneltä paljon vinkkejä tekemiseeni ja viime kesän harjoitteluun. Juttelimme paljon kesäharjoittelusta, joten siinä mielessä hän on ollut hyvä mentori minulle, Donskoi kehuu.

Donskoi on kerännyt tällä kaudella 12 ottelussa tehot 4+3=7. Koko viime kauden saldo oli 17 tehopistettä.

–  Viime kausi oli vähintäänkin vaikea. Mielestäni pelasin ihan hyvin kahteen suuntaan, mutta kun tehoja ei tullut, rooli alkoi pikkuhiljaa tippua ja sitä kautta peliotteet huononivat, hän muistelee.


–  Sitten tuli vielä muutama loukkaantuminen, ja joulun jälkeen peli oli tuskaista puurtamista.

Hänen piinansa kesti runsaat yhdeksän kuukautta, sillä viime kauden viimeinen maali kirjattiin 7. tammikuuta ja tämän kauden avausosuma 20. lokakuuta.

Maalitilin avaaminen oli suomalaiselle helpotus.

–  Alkoi tuntua, että milloinkahan olen viimeksi tehnyt maalin, ja tavallaan unohtanut, miltä se tuntuu.

Loukkaantumiset jääneet taakse

25-vuotias Donskoi tietää, että koko aiemman NHL-uransa Sharksissa pelanneen Marleaun lähdön jälkeen tarjolla on iso rooli, jota moni pelaaja tavoittelee.

–  Nyt on kyse vain siitä, kuka sen ottaa.

Hän ei ole miettinyt paikan valtaamista vaan koettanut vain pelata hyvin joka kerta kentälle päästyään, koska se on ainoa asia, mihin pelaaja voi vaikuttaa. Näyttöjä on ollut helppo antaa, sillä loukkaantumiset ovat jääneet taakse ja kropassa tuntuu hyvältä.

–  Yksikään valmentaja ei peluuta huonoimpia pelaajia. Siihen on aina joku syy, jos ei saa peliaikaa.

Valmentaja Peter DeBoer pitää näkemästään ja sanoo, että Donskoi pelaa aina täysillä, olipa hän ykkösketjussa Joe Thorntonin ja Joe Pavelskin kanssa tai alemmissa ketjuissa Chris Tierneyn ja Ryan Carpeterin rinnalla.

–  Tarvitsemme syvyyttä, ja hän tuo sitä joukkueeseen, valmentaja tuumii.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »