REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Erik Haulan ja Las Vegasin lento jatkui

NHL:n tulokasseura rikkoi piste-ennätyksen

STT, TAPIO KESKITALO

Helsinki/Las Vegas

Suomalaishyökkääjä Erik Haulan kausi jääkiekon NHL:ssä on ollut mainio, ja samaa voi sanoa hänen seurastaan Vegas Golden Knightsista.

Suomen aikaa varhain torstaina Haula saalisti yhden syöttöpisteen, kun Las Vegas kukisti kotonaan Calgary Flamesin 7–3.

Haulalle merkittiin alun perin myös ohjausmaali, mutta osuma muutettiin myöhemmin Tomas Nosekin nimiin.

Tulokasjoukkue Las Vegas on kerännyt 84 pistettä ja on koko NHL:n ykkösryhmä. Samalla syntyi NHL-ennätys, sillä Las Vegas on kerännyt enemmän pisteitä kuin yksikään aiempi laajennusseura ensimmäisellä kaudellaan.


Edellinen ennätys oli Florida Panthersin 83 pistettä kaudelta 1993–94.

Haula on ollut tärkeässä roolissa joukkueensa menestyskaudessa, sillä hän on kerännyt 55 pelaamassaan ottelussa tehopisteet 22+21=43.

Haula on suomalaisten maalipörssissä Patrik Laineen takana toisena. Samalla hän on rikkonut oman maali-, syöttö- ja piste-ennätyksensä NHL:ssä.

Haula on ollut joukkueensa viidenneksi paras pistemies ja toiseksi paras maalintekijä.

Tappio sisuunnutti joukkueen

Las Vegasin päävalmentaja Gerard Gallant oli luonnollisesti tyytyväinen omiensa otteisiin ja ennätyksen rikkomiseen.

–  Se on hieno saavutus (ennätys). Tiedämme, että tämä on ensimmäinen vuotemme, muttemme puhu siitä joukkueen sisällä. Tavoitteemme on vain pelata hyvin ja kerätä pisteitä, Gallant tiivisti NHL:n verkkosivuilla.

Las Vegas palasi samalla voittojen tielle, sillä joukkue oli kärsinyt edellisessä pelissään 0–2-kotitappion Anaheimille. Joukkue kaivoi häviöstä motivaatiota.

–  Pelasimme ihan hyvin silloin, mutta hävisimme. Emme halua hävitä kotonamme. Silloin emme onnistuneet viimeistelyssä, nyt onnistuimme hyvin, Gallant sanoi.

Kahdessa muussa yön NHL-pelissä Anaheim kaatoi kotonaan Dallasin 2–0, ja Chicago kukisti niin ikään kotonaan Ottawan voittomaalikisan jälkeen 3–2.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »