REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Hokille kolme uutta sopimusta – KuKi-kasvatti Kinnunen maalille

Suomi-sarjassa pelaava Kajaanin Hokki vahvistaa rivejään kolmella uudella sopimuspelaajalla. Tulevalla kaudella Hokin maalia vartioi kuhmolaislähtöinen Severi Kinnunen, 20, joka on torjunut viimeiset vuoden Kuopion KalPan junioreissa. Viime kaudella hän torjui KalPan A-junioreissa 23 ottelua torjuntaprosentilla 89,19.

Puolustukseen Hokki saa viimeiset kaksi kautta Ranskassa pelanneen Micke Niemelän. 28-vuotias puolustaja on pelannut aiemmin Suomi-sarjaa FPS:n ja Jokipoikien riveissä, joissa hän on kuulunut joukkueiden parhaisiin kiekollisiin puolustajiin.

Hyökkäykseen Hokki saa Pelicans A-junioreissa pelanneen Niki Huovisen. 21-vuotias hyökkääjä pystyy pelaamaan sekä keskellä että laidassa. Viime kaudella hän teki Nuorten SM-liigassa 43 ottelussa tehot 6+21.

Tällä hetkellä Hokilla on sopimukset yhden maalivahdin, viiden puolustajan ja seitsemän hyökkääjän kanssa.

Suomen Cup jää Hokilta väliin

Hokki ei ota osaa elokuussa alkavaan jääkiekon Suomen Cupiin. Hokki Kainuu Oy sai lisenssin Suomi-sarjaan vasta kesäkuun puolivälissä, joten Suomen Cup tuli joukkueelle eteen liian nopeasti.

Hokki olisi joutunut aloittamaan Suomen Cupin pelinsä 11. elokuuta ja Hokki olisi ehtinyt harjoitella jäällä vain vajaan viikon ennen

– Suomen cupin ohjelma oli jo tehty valmiiksi, ennen kuin saimme lisenssin. Cupiin lähteminen olisi vaatinut meiltä ja liitolta erityisjärjestelyitä, joten katsoimme fikusuimmaksi jättää Suomen Cupin tällä kertaa välistä, päävalmentaja Jukka Niiranen perustelee päätöstä.

Suomen Cup tekee paluun kiekkokalenteriin tänä syksynä. Edellisen kerran sitä on pelattu vuosina 1955–58 ja 1964–71. Suomen Cupiin osallistuu 12 joukkuetta Mestiksestä, 15 joukkuetta Suomi-sarjasta ja 27 joukkuetta 2-divisioonasta.

Hokki on solminut kaksi harjoitusottelu tulevalle syksylle. Hokki kohtaa lauantaina 26. elokuuta D-Kiekon Kajaanissa ja samat joukkueet kohtaavat kaksi viikkoa myöhemmin Jyväskylässä.

Myöhäinen

– Myös harjoistusotteluiden suhteen tilanne on haastellinen. Moni joukkue on ehtinyt jo sopia syksyn harjoitusottelut, Niiranen toteaa.

Hokki aikoo solmia lisää harjoitusotteluita elo- ja syyskuulle. Mahdollisia vastustajia ovat muun muassa Suomen Cupista aikaisilla kieroksilla tippuvat joukkueet.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »