REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Hokki vahvistaa sentteriosastoaan karsintojen tähdellä

Tomi Iso-Mustajärvi siirtyy linnapaitaan Suomi-sarjan mestarista Imatran Ketterästä.

Juha Neuvonen
Hokkiin siirtyvä Tomi Iso-Mustajärvi pelasi Kajaanissa viimeksi Mestiksen karsintasarjan ottelussa maaliskuun lopussa. Tuolloin hän suojeli Santeri Lipiäisen vartioimaa Ketterä-maalia mm. tulevan kauden joukkuekaveriltaan Tino Metsävainiolta.

Mika Moilanen

Jääkiekko

Lempäälän Kisan, Tampereen Kooveen sekä Imatran Ketterän miehistöissä päättyneellä kaudella kiekkoillut Tomi Iso-Mustajärvi siirtyy Kajaanin Hokkiin.

Iso-Mustajärven, 24, sopimus linnapaitojen kanssa kattaa seuraavan kauden.

188-senttinen ja 89-kiloinen keskushyökkääjä oli Ketterän kantavia voimia Mestiksen karsintasarjassa. Hän tehtaili kahdeksassa ottelussa pisteet 6+6=12, millä irtosi koko karsintasarjan pistepörssin kakkossija Hokki-kapteeni Niklas Näpin (8+4=12) jälkeen.

Karsintojen maalipörssissä Iso-Mustajärvi sijoittui kolmanneksi Näpin ja seitsemän osumaa iskeneen JYP-Akatemian Riku Tiaisen jälkeen.


Hokki-otteluissa Iso-Mustajärven tehot jäivät yhteen syöttöpisteeseen.

– Viime kausi oli henkilökohtaisesti onnistunut, ja siitä on hyvä jatkaa, Iso-Mustajärvi paketoi.

– Odotan innolla tulevaa kautta ja Kajaaniin tuloa. Lähdetään nostamaan Hokki takaisin pudotuspeleihin ja tehdään yhdessä hieno kausi.

Päävalmentaja Jari Laukkanen kertoo Iso-Mustajärven olevan hyvä aloittaja, joka pystyy pelaamaan sekä yli- että alivoimaa.

– Hän kehittyi viime kaudella Imatralla kiekollisessa pelissään. Pelaajalla on kova halu nostaa pelaamisensa seuraavalle tasolle myös Mestiksessä, Laukkanen analysoi isokokoista, fyysistä ja suoraviivaista sentteriä.

Lempäälässä kautensa aloittanut Iso-Mustajärvi siirtyi Imatralle joulukuussa. Hän ehti pelata Suomi-sarjan runkosarjaa kahdeksan ottelun verran (7+10=17). Suomi-sarjan pudotuspelit hän pelasi piste per peli -tahtia: kuuden ottelun saldona oli pisteet 1+5=6.

– Iso-Mustajärvi on mennyt kiekollisessa pelissä eteenpäin Suomi-sarjassa. Hän on hyväjalkainen ja isokokoinen keskushyökkääjä, joka on vahvistus meidän keskikaistalle, Hokin manageri Joonas Karjalainen sanoo.

Mestiksessä Iso-Mustajärvi on pelannut LeKin paidassa 40 runkosarjaottelun (9+12=21) ja seitsemän pudotuspeliottelun (0+2=2) verran. Mestis-kokemusta Tampereen Ilveksen kasvatilta löytyy lisäksi kolmen ottelun verran Suomen alle 20-vuotiaiden maajoukkueen paidasta.

Pistesaldosta valtaosa on kerätty viime kauden alussa: Iso-Mustajärvi pelasi LeKissä 19 ottelua tehoin 7+8=15.

Tausta

Hokin sopimustilanne

Puolustajat (4):

Tino Kauppinen 2018

Eetu Martikainen 2020

Samuli Tanhua 2018

Reko Tornberg 2018

Hyökkääjät (9):

Tomi Iso-Mustajärvi 2018

Tommi Klemetti 2019

Mika Koivisto 2018

Riku Korhonen 2018

Tino Metsävainio 2018

Anton Ollikainen 2018

Joni Piipponen 2018

Samu Pyykkönen 2018

Erno Räisänen 2019

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »