REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Huippuvireinen Sebastian Aho viimeisteli maalin NHL:ssä

Winnipeg voitti Tampa Bayn kärkiottelussa

STT

Raleigh

Sebastian Aho viimeisteli joukkueensa kolmannen maalin, kun Carolina kukisti jääkiekon NHL:ssä kotonaan Arizonan 3–0. Teuvo Teräväinen sai Ahon osumaan toisen syöttömerkinnän.

Osuma syntyi päätöserässä, kun puolustukselta karannut Aho laukoi kiekon maalivahti Adin Hillin jalkojen välistä sisään.

Aho on ollut viime aikoina loistovireessä, sillä hän on tehnyt viidessä viime pelissään yhteensä kahdeksan tehopistettä (5+3).

– Mielestäni hän on pelannut aika hyvin. Joka pelissä näkee nyt sitä dynaamista peliä, jota me kaipasimme ensimmäisissä 10–15 ottelussa, Carolinan päävalmentaja Rod Brind-Amour sanoi NHL.comin mukaan.

Suomalaishyökkääjä on kerännyt tällä kaudella 32 ottelussa muhkean pistepotin: 12+22=34. Hän johtaa joukkueensa sisäistä pistepörssiä ennen Teräväistä (6+19=25).

Laineen Winnipeg sai makean voiton koko liigan kärkijoukkueesta Tampa Baysta. Winnipeg voitti kotikaukalossaan jatkoajalla 5–4 ja venytti voittoputkensa viiden ottelun mittaiseksi.

Nikita Kutsherov vei Tampa Bayn johtoon kolmannessa erässä, mutta ottelussa tehot 2+1 iskenyt Nikolaj Ehlers tasoitti. Jatkoajalla Mark Scheifele teki ratkaisumaalin, kun Andrei Vasilevski torjui Laineen yrityksen suoraan hänelle.

Tappio katkaisi Tampan kahdeksan ottelun voittoputken. Winnipeg puolestaan nousi länsilohkon kärkeen.

Ristolaisen Buffalolle vierasvoitto

Rasmus Ristolaisen Buffalo paransi asemiaan NHL:n itälohkossa voittamalla Tuukka Raskin Bostonin vieraissa. Buffalo voitti 4–2 ja nousi itälohkossa toiseksi. Boston jatkaa kuudentena.

Sekä Jeff Skinner että Jack Eichel tekivät Buffalolle kaksi maalia. Skinner kasvatti kauden maalimääränsä jo 24:ään ja nousi liigan maalipörssissä kakkoseksi ohi Patrik Laineen.

Rask torjui Bostonin maalilla 23 laukausta ja päästi taakseen kolme maalia. Buffalon viimeinen maali syntyi tyhjiin.

Buffalo on nyt viiden ottelun tappioputkensa jälkeen voittanut kolme neljästä edellisestä ottelustaan.

Chicagon ja St. Louisin heikot kaudet jatkuvat. Chicago jäi kotonaan San Josen jalkoihin 3–7 ja on nyt hävinnyt 10 viimeisistä 11 ottelustaan. St. Louis puolestaan kärsi kotonaan 2–7-tappion länsilohkossa toisena olevalle Calgarylle.

Las Vegas kukisti Alex Tuchin jatkoaikamaalilla New Yorkin Rangersin vieraissa 4–3.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »