REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Islanders paimensi Mikko Rantasen tehottomaksi

Pistepörssin kurko harmitteli tappiota ja jakoi karskista pistesaaliistaan kiitokset koko joukkueelle

STT, PASI REIN

Helsinki/Denver

NHL:n pistepörssiä isännöivä Mikko Rantanen jäi maanantaina ensi kertaa kuukauteen pisteittä. Rantanen ennätti kerätä tehopisteitä 14 perättäisestä ottelusta, kunnes Colorado hävisi maanantain kotipelin New York Islandersille 1–4.

Rantasen teholukemaksi tuli –2, kuten myös ketjutovereille Nathan MacKinnonille ja Gabriel Landeskogille. Landeskog teki Tyson Barrien ja MacKinnonin syötöstä kotijoukkueen ainoan maalin, mutta Rantaselle piikkiin merkittiin vain kaksi laukausta kohti vastustajan maalia.

Rantanen murehti pelin jälkeen vain tappiota ja kiitti erikseen pelitovereitaan komeasta pisteputkesta, jonka aikana hänelle kertyi 8 maalia, 19 syöttöä ja yhteensä 27 tehopistettä.

– Pitkään se kesti, mutten ole kovin paljoa ajatellut koko asiaa. Jäljellä on vielä paljon otteluita ja ainoa tärkeä tavoitteemme on sijoittua divisioonassamme kolmen joukkoon ja päästä pudotuspeleihin, Rantanen muistutti NHL:n nettisivuilla.

– Sanon kuten jokaisessa haastattelussani, että pisteitä on kertynyt, kun ketjukaverit ja koko joukkue ovat olleet tukenani.

Alivoima ratkaisi

Islanders keskittyi pelissä paimentamaan MacKinnonin johtamaa Coloradon ykkösketjua. Tehokolmikko pysyi tasakentällisin kurissa, mutta ylivoimalla se sai aikaiseksi yhden osuman.

– Kaikki tietävät, että se ketju on Coloradon pelin moottori, Islandersin maalivahti Thomas Greiss totesi.

– Vastustaja on aina vahvoilla, jos saa Coloradon ykkösnyrkin kuriin. Me pelasimme hyvin sitä vastaan, emmekä juuri antaneet kolmikolle tilaa.

Islanders ratkaisi voiton tarkalla alivoimapelillään. Colorado pääsi ylivoimalle viisi kertaa, mutta onnistui maalinteossa vain kerran.

Islandersin Valtteri Filppula kiillotti loppunumerot 4–1:een laittamalla kiekon Coloradon tyhjään maaliin reilut kaksi minuuttia ennen peliajan loppua.

Rantanen johtaa NHL:n tehopörssiä 56 pisteellä. MacKinnon on 53 pisteellä pörssikakkonen ja Landeskog 41 pisteellä 13:s.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »