REFRRER:path /

Jalkapallo

Jalkapallo -aihesivulla seuraamme pääasiassa AC Kajaanin otteita jalkapallon II divisioonassa. Seuraamme myös Kajaanin jalkapalloseurojen uutta yhteiseloa.

« »

Islantilaiset: Pallo maalissa jo ennen kiistanalaista ”maalia”?

Birgir Thor Hardarson
EM-kisoista tuttu näky. Islantilaiset kiittivät kannattajiaan.

STT, JANNE LEHIKOINEN

Reykjavik

Islannin ja Suomen välisen MM-karsintaottelun loppudraama jää jalkapallofanien mieleen. Islanti näytti runnovan pallon maalivahti Lukas Hradeckyn käsistä ehkä yli maaliviivan. Hradecky, kuten muutkin suomalaispelaajat, olivat ehdottomia: ei maalia.

Jälkipyykkiä asiasta käytäneen pitkään, sen verran tuohduksissaan suomalaisleiri Reykjavikin illassa oli. Mutta islantilaisten mielestä Ragnar Sigurdssonille lopulta merkattu 3–2-maali oli laillinen.

– Pusku numerolta 6 (Sigurdsson), ja pallo menee niukasti yli viivan. Joten se oli se varsinainen maali. Suomen maalivahti nappaa pallon ja tuo sen takaisin yli viivan, kun Alfred Finnbogason potkaisee palloa. Katsoimme ensin uusinnasta, että tuo maali olisi pitänyt hylätä koska maalivahdilla oli pallo (Finnbogasonin potkaistessa), islantilaistoimittaja Snorri Sturtluson toteaa.

– Mutta se varsinainen maali oli se pusku, juuri ennen tuota kaikkea. Finnbogasonin maali oli selvästi sääntöjenvastainen, mutta tuo edeltävä maali oikein vihelletty.


– Linjatuomari oli se päättäjä, ja hän viittoili maalia heti. Erotuomari kävi varmistamassa linjatuomarilta, ja osoitti sen jälkeen maalin tulleen.

Islantilaislehti DV:n sivuilta löytyvä video maalista joko tukee tai ei tue päätöstä. Oli miten oli, kirjoihin merkitään Islannin 3–2-voitto.

Maali ei hermostuttanut pelkästään pelaajia, vaan luonnollisesti myös paikalla olleita 900 suomalaiskannattajaa. Ja jos on Reykjavikin pormestaria Dagur B. Eggertsonia uskominen, myös suomalaista poliitikkokermaa.

– Suomen ulkoministeri ryntäsi katsomosta tuon maalin jälkeen. Ehkä maksamaan parkkimaksua tai tarttumaan erotuomaria rinnuksista. Toivottavasti hän ei katkaise diplomaattisuhteita, koska suomalaiset ovat upeita ihmisiä – mutta olihan tämä mahtavan makea voitto, pormestari hehkutti Facebook-sivullaan.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »