REFRRER:path /

Pesäpallo

Pesäpallo -aihesivulla seuraamme moninkertaisen miesten Suomen  mestarin Sotkamon Jymyn sekä muiden kainuulaisjoukkueiden otteita. Täältä löydät myös pesäpallon arvo-otteluiden jutut.

« »
Juha Neuvonen
Toni Kohosen valinta Itä–Länteen aiheutti kummastusta muun muassa Twitterissä.

Janne Vuorinen kertoo syyt, miksi Toni Kohonen ajoi Juha Puhtimäen ohi

Lukkarilegenda Toni Kohonen pelaa Joensuussa jo uransa 22:nnen pesäpallon arvo-ottelun. Moni oli kuitenkin sitä mieltä, että Kohosen olisi kuulunut jäädä rannalle joukkueesta. Idän valitsijan Janne Vuorisen mukaan Kohosen valinnassa painoi Juha Puhtimäkeä parempi ulkopeliosaaminen.

Jere Saastamoinen

Pesäpallo

Sotkamon Jymyn lukkari Toni Kohosen valinta Itä-Länteen aiheutti keskiviikkona pesäpalloväen keskuudessa suuren tunnemyrskyn.

Esimerkiksi Twitterissä moni oli sitä mieltä, että Idän toiseksi lukkariksi olisi pitänyt valita Joensuun Mailan Juha Puhtimäki, eikä Kohonen.

Miksi Toni Kohonen valittiin Itä-Länsi-otteluun, Idän joukkueen valitsija Janne Vuorinen?

– Minulla oli selvä lähtökohta siitä, että joukkueessa on kaksi lukkaria. Janne Kivipelto valittiin ansaitusti yleisön toimesta, ja sen jälkeen vaihtoehdoiksi jäivät Puhtimäki ja Kohonen.

– Halusin joukkueeseen ulkopelin perusteella toiseksi parhaan lukkarin, ja Kohonen on heistä selvästi parempi. Olen toiminut pelinjohtajana ja katsoin tilannetta isossa perspektiivissä, enkä minkään yhden JoMa-Jymy-ottelun perusteella.

– Jos nyt pelattaisiin MM-finaalia, niin siitä ei ole kahta sanaa, että ottaisin joukkueeseeni tällä hetkellä mieluummin Kohosen.

Painoiko se yhtään taustalla, että Toni Kohosen 21 arvo-ottelun putki olisi katkennut, ja sinä olisit joutunut katkaisemaan sen?

– Ei painanut. En ajattele kuinka monta arvo-ottelua kenelläkin on pelattu tai olisiko Puhtimäki pitänyt valita sen takia, että Itä-Länsi pelataan tänä vuonna Joensuussa.

– Varmasti valinnat herättävät keskustelua ja kaikilla on oikeus siihen, mutta katsoin isoa kokonaisuutta ja mielestäni Toni on ansainnut paikkansa joukkueessa.

Jymystä joukkueeseen mahtui tällä kertaa vain kaksi pelaajaa. Miksi näin?

– Katsoin hyvin tarkasti Jymyn pelaajia ja heidän suorittamistaan. Harkinnassa olivat Jere Vikström, Topi Korhonen, Roope Korhonen ja Antti Hartikainen, mutta kun katsoin ketä oli tarjolla vastaaviin rooleihin, ja tällä kertaa jouduin päätymään vain kahteen Jymy-pelaajaan.

Itä-Länsi-ottelun valintoja on rajoitettu siten, että yhdestä seurasta mukaan voi ottaa maksimissaan viisi pelaajaa. Moni kova pelaaja, kuten Vimpelin Teemu Isoketo ja Severi Lassila, jäivät tämän takia ulos. Mitä mieltä olet valintasysteemistä?

– Olen henkilökohtaisesti sitä mieltä, että parhaiden pitäisi pelata Itä-Lännessä, eikä seurakiintiöitä olisi ollenkaan.

– Ihan ajatusleikkinä olen miettinyt, että voisiko valitsijat käydä jatkossa keskenään kauppaa, jossa esimerkiksi Isoketo olisi voinut päätyä Idälle, kun hän jäi Lännen joukkueesta yli.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »