REFRRER:path /

Japanin Naomi Osaka kaatoi Williamsin ja nousi Yhdysvaltain avointen mestariksi

Williams raivosi tuomarille saamistaan rangaistuksista: Senkin valehtelija

JASON SZENES
Naomi Osaka (oik.) löi tuomaristolle kiukutelleen Serena Williamsin US Openin naisten loppuottelussa.

STT, AFP

New York

Japanilainen Naomi Osaka on voittanut Yhdysvaltojen avoimen tennisturnauksen naisten kaksinpelissä. 20-vuotias Osaka kaatoi yhdysvaltalaisen Serena Williamsin erin 6–2, 6–4.

Williams, 36, sortui ottelun aikana useaan rikkeeseen, joista tuomari rankaisi häntä. Yhdysvaltalaistähti raivosi tuomarille, puhkesi kyyneliin ja vaati anteeksipyyntöä.

Williams ajautui ensimmäisen kerran sanaharkkaan tuomarin kanssa toisessa erässä, kun tuomari piti Williamsin valmentajan antamia ohjeita valmennusrikkeenä. Saatuaan varoituksen Williams hermostui ja vakuutti, että hän pelaa sääntöjen mukaan.

Myöhemmin Williams sai rangaistuksen kun hän löi suutuspäissään mailaansa niin kovaa, että se hajosi. Williams menetti pisteen ja sai uuden rangaistuksen kielenkäytöstään haukuttuaan tuomaria ”varkaaksi”.

– Sinä hyökkäät persoonaani vastaan. Senkin valehtelija, Williams raivosi tuomarille.

New York Timesin mukaan Williams katsoi, että miehiä ei kohdella otteluissa samalla tavoin, vaikka heidän kielenkäyttönsä on paljon pahempaa.

Osaka: ”Olen pahoillani, että tämän täytyi päättyä näin”

Osaka on ensimmäinen grand slam -turnauksen voittanut japanilaisnainen. Williams puolestaan on voittanut grand slam -turnauksen 23 kertaa.

Yhdysvaltalaisyleisö buuasi Osakalle ottelun jälkeen. Williams sai ojentaa katsojia ja kehottaa heitä kunnioittamaan voittajaa.

– Hän pelasi hyvin. Tämä on hänen ensimmäinen grand slam -voittonsa. Annetaan tunnustusta jokaiselle, joka sen ansaitsee. Ei buuata enää. Onnittelut Naomille.

Osaka päätyi pahoittelemaan yhdysvaltalaisyleisölle Williamsin tappiota.

– Tiedän, että te kaikki kannustitte häntä. Olen pahoillani, että tämän täytyi päättyä näin.

Japanilainen sanoi haaveilleensa aina siitä, että hän saisi pelata Serena Williamsia vastaan Yhdysvaltain avointen finaalissa.

– Olen todella kiitollinen, että sain pelata kanssasi, kiitos siitä, hän sanoi Williamsille.

Jätä kommentti