REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »
Susanna Kinnunen
Jarkko Heikkinen pelaa ensi kaudella Hokissa.

Jarkko Heikkinen palaa kaukaloon  –  ja Hokkiin

Jo jäädytetylle pelinumerolle 95 löytyy taas käyttöä Hokin joukkueessa.

Teemu Määttä

Jääkiekko

Jarkko Heikkinen ei sittenkään ole vielä vetänyt viimeisiä luistimenpiirtojaan jääkiekon virallisissa sarjaotteluissa.

Kainuun Sanomien tietojen mukaan Heikkinen palaa pelihommiin tulevalla kaudella Kajaanin Hokissa. Heikkinen on tehnyt Suomi-sarjaan valmistautuvan Hokin kanssa yksivuotisen sopimuksen.

Syksyllä 39 vuotta täyttävän Heikkisen aktiiviura päättyi Mestis-kauden 2014 – 2015 jälkeen. Tuolloin Hokki ilmoitti, ettei pitkäaikaiselle luottopuolustajalle löydy paikkaa seuraavan kauden joukkueesta.

Heikkisen edellisistä sarjaotteluista on kulunut lähes kolme vuotta. Kausi 2014 – 2015 jäi häneltä kesken jo syksyllä olkapäävamman takia, eikä mies ole sen koommin pelannut.

13. huhtikuuta 2016 Hokki nosti Heikkisen urallaan käyttämän pelipaidan numero 95 Kajaanin jäähallin kaupungin puoleiselle päätyseinälle. Se tapahtui ennen Hokin ja Mikkelin Jukureiden välistä Mestiksen finaaliottelua.

Pelinumeron jäädyttäminen on ympäri maailman levinnyt tapa kunnioittaa arvostettua pelaajaa. Hokin seurahistoriassa kukaan muu pelaaja kuin Heikkinen ei ole saanut samanlaista kunnianosoitusta.

– En ole ikinä jännittänyt näin paljon. En edes ennen ensimmäistä SM-liigapeliäni, Heikkinen kuvaili pelipaidan jäädytyspäiväänsä Kainuun Sanomille seremonian jälkeen.

Seuraikoni Heikkinen on pelannut Hokissa peräti 17 kautta. Mestiksessä, maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, hänelle kertyi 550 ottelua ja 256 tehopistettä.

Kiekkouransa Heikkinen aloitti Suomussalmen Palloseurassa. Hokin edustusjoukkueeseen hän liittyi ensimmäisen kerran joulukussa 1998.

Heikkinen kehittyi samaa tahtia Hokin kanssa: ensin II divisioonasta Suomi-sarjaan, sieltä Mestikseen ja hiljalleen sen huipulle. Hokki-ura katkesi ainoastaan 2008 – 2009, jolloin Heikkinen pelasi puolet kaudesta SM-liigaa Turun Palloseurassa. 28 ottelun mittaiseksi jäänyt pääsarjaura oli vammojen takia tuskien taivalta.

Ensi kaudella Heikkinen käyttää Hokissa pelinumeroa 95, luonnollisesti.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »