REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Jesperi Kotkaniemi teki ensimmäiset NHL-maalinsa

Myös muut Montrealin suomalaiset tehokkaina

STT

Montreal

Montreal Canadiensin Jesperi Kotkaniemi on tehnyt uransa ensimmäiset maalit jääkiekon NHL:ssä. Kotkaniemi iski kotijoukkue Montrealin 1–0-johtoon Washingtonia vastaan, kun ottelua oli pelattu vain reilut kaksi minuuttia. Maali syntyi vastahyökkäyksestä ja syötön siihen antoi Joel Armia, joka tarjoili kiekon vasemmalle laidalle Kotkaniemelle. Suomalaisen rannelaukaus ohitti Washington-vahti Braden Holtbyn.

Kotkaniemi, 18, varattiin kolmantena viime kesän varaustilaisuudessa. Hän oli ennen tätä kerännyt 11 NHL-ottelussa neljä syöttöpistettä. Suomalaislupaus on Canadiensin kaikkien aikojen toiseksi nuorin ensimmäisen NHL-maalin tekijä. Mario Tremblay oli reilun kuukauden nuorempi, kun hän teki Montrealin paidassa ensimmäisen NHL-maalinsa vuonna 1974.

Kotkaniemi osui toisen kerran kolmannen erän alussa ja tasoitti ottelun 4–4:ään. Artturi Lehkonen kirjautti maalista syöttöpisteen.

Joel Armia viimeisteli tyhjään maaliin Montrealin 6–4-voittolukemat 20 sekuntia ennen ottelun loppua.

Rinne palasi Nashvillen maalille

Nashville Predatorsin Pekka Rinne torjui 42 kertaa, kun Nashville voitti vieraissa Tampa Bayn 4–1. Rinne oli sivussa viidestä edellisestä ottelusta loukkaantumisen vuoksi.

Miikka Salomäki iski Nashvillen 4–1-voitto-osuman tyhjään maaliin, kun ottelua oli jäljellä reilut kaksi minuuttia.

Myös Edmonton Oilersin maalivahdilla Mikko Koskisella oli hyvä päivä. Koskinen torjui 40 kertaa ja pelasi ensimmäisen nollapelinsä NHL:ssä, kun Oilers voitti Chicago Blackhawksin kotonaan 4–0. Koskinen, 30, palasi NHL:ään yli seitsemän ja puolen vuoden tauon jälkeen voitokkaasti viime viikonloppuna, kun Oilers kaatoi Nashvillen 5–3.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »