REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Kanada on Kanada ilman NHL-miehiäkin – Leijonien puolivälierävastus on satsannut paljon olympiakullan eteen

Petri Kontiola kohtaa ketjukaverinsa kuolemanpelissä

Elina Paasonen
Suomi kohtaa tänään Kanadan. Kuvassa Korea-ottelussa Sami Lepistö, maalivahti Mikko Koskinen ja Miro Heiskanen sekä Etelä-Korean Kisung Kim.

STT, TUOMAS ARKIMIES

Pyeongchang

Vaikka NHL-miehet loistavat olympiaturnauksessa poissaolollaan, on Leijonien puolivälierävastustajan Kanadan kokoonpano täynnä rutinoituneita kiekkoammattilaisia. Joukossa on myös useita entisiä NHL-miehiä. Jääkiekkoa seuraaville nimet kuten Derek Roy, Rene Bourque ja Ben Scrivens saattavat olla tuttuja.

–  Kanadan pelityyli ei hirveästi muutu, ihan sama keitä siellä milloinkin pelaa. Heidän pelaamisensa on fyysistä, ja maalien edustoilla täytyy olla kovana, arvioi Leijonien Petri Kontiola.

Esimerkiksi Roy on nakutellut parhaalla NHL-kaudellaan yli 80 tehopistettä runkosarjassa. Tästä uroteosta tosin on jo vierähtänyt kymmenisen vuotta, ja 34-vuotias Roy ansaitsee leipäänsä nykyisin ruotsalaisessa Linköpingin joukkueessa.

Olympiaturnauksessa Roy johtaa vaahteralehtipaitojen sisäistä pistepörssiä. Hänellä on kirjattu 0+5 tehopistettä kolmessa ottelussa.


Kanadalaiselle televisioyleisölle olympiaturnausta vailla NHL-miehiä on yritetty markkinoida maalivahti Ben Scrivensin nimellä. Scrivens on tuttu kanadalaisille muun muassa Toronto Maple Leafsin ja Edmonton Oilersin miehenä. Nykyään hän pysäyttää kiekkoja ammatikseen Ufan KHL-joukkueessa.

”Kaiken maailman tapaamisia”

Kanadan hyökkääjä Brandon Kozun puolestaan muistetaan Jokereista muutaman vuoden takaa. Nyt hän kiekkoilee Kontiolan ketjukaverina venäläisjoukkue Jaroslavl Lokomotivissa.

–  Tiedän, että Kanada on tehnyt paljon hommia tämän turnauksen eteen. Heillä on ollut kaiken maailman tapaamisia sun muita olympialaisiin liittyen. Olympialaiset on iso asia heille, vaikka NHL-pelaajat eivät olekaan mukana, Kontiola kertoi.

Kanadan ”kevytversio” voitti alkulohkopelissään Sveitsin ja Etelä-Korean, mutta hävisi Tshekille 2–3 voittomaalikilpailun jälkeen.

Vaahteralehtipaidat selviytyivät alkulohkosta suoraan puolivälieriin toisin kuin Etelä-Korean kanssa tiistaina nuhjannut Suomi.

Voiko Etelä-Korea-peli painaa jaloissa ottelussa Kanadaa vastaan?

–  Ammattimiehiä tässä ollaan, ja pelaamaan tänne on tultu. Nyt sitten pelataan. Ei me tietenkään haluttu tällaista reittiä ja yhtä ylimääräistä peliä, mutta tämä on nyt meidän reittimme. Mennään näillä, Kontiola kuittasi.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »