REFRRER:path /

Jalkapallo

Jalkapallo -aihesivulla seuraamme pääasiassa AC Kajaanin otteita jalkapallon II divisioonassa. Seuraamme myös Kajaanin jalkapalloseurojen uutta yhteiseloa.

« »

Kommentti: Kunpa se olisi ollut vain pahaa unta

Vegard Wivestad Grott
Hans Backen alku Huuhkajien peräsimessä on ollut tyrmäävän heikko. Taustalla seisova Markku Kanerva seurqaa hänät päävalmentajana.

Harri Laiho

Suomalainen jalkapallo ei voi mennä enää alaspäin. Uuden päävalmentajan tulokset ja uskottavuus eivät voi painua Mixu Paatelaista huonommiksi.

Sellaiset olivat tunnelmat viime vuoden elokuussa, kun Hans Backe nimettiin Huuhkajien päävalmentajaksi. Ruotsalainen aloitti tehtävässä vuoden 2016 alussa.

Toki palkkaus herätti epäilyksiä. Olihan eläkeikäinen Backe varsin tuntematon valmentaja, jonka viime vuodet olivat kuluneet kenttätyön sijasta tv-studioissa. Mutta mitään hävittävää ei ollut. Periaatteessa se oli tehtävä, jossa ei voinut epäonnistua.

Backe epäonnistui.


Yksitoista ottelua, kaksi tasapeliä, yhdeksän tappiota, maalit 4–22. Koko vuosi ilman yhtään voittoa. Suomalainen jalkapallo painui syvemmälle kuin koskaan ennen.

Tuloksettomuutta voi aina selittää Suomen tämän vuoden otteluohjelmalla ja avainpelaajien poissaoloilla. Peliesityksiä ja jopa apaattisuudelta tuntunutta hampaattomuutta ei voi selittää oikein millään.

Backe hävisi tavalla, joka lähettää hänet lopullisesti kentän laidalta ruotsalaisiin tv-studioihin.

Palloliiton päättäjät Pertti Alajan johdolla saattavat toivoa, että kunpa jalkapallovuoden voisi mitätöidä tv:n käsikirjoituksen tapaan. Niin kuin aikoinaan Dallasissa, jossa Bobbyn kuolema ja vuoden poissaolo kuitattiin uuden tuotantokauden alussa vain Pamelan uneksi.

Palloliitolle Pamelan paha uni tarkoittaisi sitä, ettei Backea olisi koskaan palkattu, vaan päävalmentajan tehtävä olisi annettu jo vuosi sitten Markku Kanervalle.

Backen aloitusta odotellessa Kanerva ehti väliaikaisvalmentajana johtaa Huuhkajia neljän ottelun ajan. Tuloksena kaksi voittoa ja kaksi tasapeliä.

Kanervan aikakauden peleillä ei ollut suurta merkitystä, mutta ne tarjosivat maajoukkueelle uuden alun, ripauksen uskottavuutta ja tärkeitä onnistumisia. Ilmapiiri Huuhkajien ympärillä kirkastui hetkessä.

Juuri sitä Huuhkajat tarvitsee myös nyt hukatun vuoden jälkeen.

Myös Kanervan valinnan ja kolmen vuoden päävalmentajapestin voisi helposti kyseenalaistaa. Ehkä pitäisikin. Onhan Kanerva toiminut niin Paatelaisen kuin Backenkin apuvalmentajana, joten hän ei voi kokonaan sanoutua irti maajoukkueen sekasorrosta.

Siitä huolimatta Kanerva on mies paikallaan juuri nyt. Uuden alun ja paremman ilmapiirin lisäksi kaivataan vihdoin vakautta. Sitä luottomies Kanerva tuo varmuudella.

Ja kai sekin on varmaa, että Backea huonompiin tuloksiin Kanerva ei maajoukkuetta valmenna.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »