REFRRER:path /

Laukkasen kurotus ei riittänyt – MM-mitali jäi yhdeksän sadasosan päähän

JUHA NEUVONEN
Jenna Laukkanen jäi hiuksenhienosti mitalilta 50 metrin rinulissa MM-kisoissa.

STT

Hangzhou

Suomalaisuimari Jenna Laukkanen ei jossitellut naisten 50 metrin rintauinnin lyhyen radan MM-finaalin jälkeen. Laukkanen jäi finaalin neljänneksi ajalla 29,68. Mitaliin olisi vaadittu yhdeksän sadasosaa nopeampi puristus.

– No ei se mitali ihan vielä tullut, vaikka yritin kaikkeni kurottaa, mutta ei ollut ihan tarpeeksi pitkät kynnet, yhdeksän sadasosaa ei ole paljon, Laukkanen kertoi tiedotteessa.

– En ole todellakaan pettynyt. Mitali olisi kyllä ollut tosi villi unelma tähän hetkeen, taas jotain pientä hampaankoloon, Laukkanen jatkoi ja myönsi, että parannettavaakin riittää.

Kilpailun voitti Jamaikan Alia Atkinson ajalla 29,05. Liettuan Ruta Meilutyte (29,38) oli toinen ja Italian Martina Carraro (29,59) kolmas. Laukkasen Suomen ennätys on 29,54.

– Kisojen starttaaminen viisikymppisellä on minulle aina vähän haastavaa, mutta uinti uinnilta on parannettu, niin eiköhän tässä ole vielä ihan hyvä viikko edessä, Laukkanen tuumi.

Toinen suomalaisfinalisti Ida Hulkko jäi kahdeksan kilpailijan finaalin viimeiseksi. Hänen aikansa oli 30,45.

– Verryttelyssä tuntui kyllä paremmalta kuin eilen, mutta ei ollut tänään tähdet kohdallaan. Lupaa ilmeisesti hyvää sataselle, jos tuota kestävyyttä olisi nyt nopeutta enemmän. Mutta katsotaan nyt sekin ensin, ennen kuin mietitään sitä enempää, Hulkko sanoi.

Laukkanen kilpailee tänään vielä 4×50 metrin sekajoukkueiden vapaauintiviestissä. Suomen joukkueessa uivat myös Andrei Tuomola, Ari-Pekka Liukkonen ja Mimosa Jallow.

Jätä kommentti