REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

On se kova jätkä – Superlupaus Eeli Tolvanen mykisti olympiadebyytissään

Leijonat iski komeita maaleja Saksaa vastaan ja otti jäähyjä

SRDJAN SUKI
Eeli Tolvaselle merkattiin neljä tehopistettä Saksaa vastaan. Taisteluparina Saksan Bjorn Krupp.

STT, TUOMAS ARKIMIES

Pyeongchang

Maali, kolme maalisyöttöä ja voitto omalle joukkueelle. Ei hassumpi olympiadebyytti 18-vuotiaalle jääkiekkoilijalle.

Superlupaus Eeli Tolvanen pestattiin olympiaturnaukseen tulosvastuulliseen rooliin. Epäilijöitäkin oli, mutta ainakin torstaina ottelussa Saksaa vastaan Tolvanen täytti ruutunsa loistavasti. Hän johti Leijonat 5-2 (2-1, 2-0, 1-1) -voittoon.

– Oli hyvä peli. Sain onnistumisia, ja kentällisemme pelasi kokonaisuutena hyvin. Ei siinä tarvinnut kuin olla oikeassa paikassa oikeaan aikaan, Tolvanen vähätteli itseään hyvän joukkuepelaajan oppikirjan mukaisesti.

Tolvaselle maali oli helpottava, sillä hänen edellinen maalinsa oli syntynyt vuodenvaihteessa nuorten MM-kisoissa. Tolvasen seuratoveri Jokereista ja maajoukkueesta, puolustaja Sami Lepistö kuvasi Tolvasen tilannetta kuluneella apina putosi selästä -lausahduksella.


– Olen samaa mieltä Lepistön kanssa. Hän tietää hyvin nämä jutut ja on nähnyt seurajoukkueessa, mitä se minun touhuni on ollut, Tolvanen naurahti.

– Kyllä maali toki hyvältä tuntui. Sain itseluottamusta lisää, ja oli hyvä, että se tuli heti tähän turnauksen alkuun, nuorukainen jatkoi.

Kukkonen osui 12 vuoden jälkeen

Tolvanen kertoi, että hänellä oli pientä jännitystä ennen uran ensimmäistä olympiaottelua.

– Lopulta lähdin vain pelaamaan omaa lätkääni. En ajatellut, ketä siellä on vastassa, Tolvanen jutteli.

Tolvasen ketjutoverit, monipuolinen Jukka Peltola ja juonikas Petri Kontiola kehuivat estoitta nuorta lahjakkuutta.

– Ampuu tuollaisia suorituksia. Kyllä on kova jätkä kyseessä. Siinä on sitä tiettyä nuoruuden rämäpäisyyttä ja intoa, Peltola päivitteli.

– Eeli oli tosi hyvä. Hieno startti olympialaisiin tuolla iällä, Kontiola säesti.

Leijonilla näytti olevan torstaina teemana komeat laukaukset vastustajan maalin ylänurkkaan. Tolvasen piiskan lisäksi laukaisutaitoaan esittelivät Lepistö ja kapteeni Lasse Kukkonen.

Puolustaja Lepistö löi hienolla lyöntilaukauksellaan alkutahdit Leijonien voitolle. Se oli varakapteeni Lepistöltä esimerkillinen ja joukkuehenkeä nostattava tapa aloittaa olympiaturnaus.

Entäs kapteeni Kukkonen sitten? Hän heitteli arvostelijoilleen jauhoja suuhun sivaltamalla Suomen 4-1-maalin. Ennen torstaita Kukkonen oli tehnyt maalin arvokisoissa vuoden 2006 MM-turnauksessa.

– Olihan siitä kulunut jo tovi. Totta kai maali teki hyvää, hän totesi tyynesti.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki iloitsi luottomiehensä täysosumasta, mutta muistutti samaan hengenvetoon tämän roolista.

– Kukkosen tehtävänä on puolustaa.

”Ei mitään hajua Norjasta”

Kovin pitkälle meneviä johtopäätöksiä Leijonien pelaamisesta ei voi Saksa-ottelun perusteella tehdä, sillä taisto oli jäähyjen takia rikkonainen. Rikkonaisuudesta Leijonat saa syyttää myös itseään, sillä joukkue otti turhan paljon jäähyjä. Toisaalta Suomi teki kaksi ylivoimamaalia, mikä on jatkoa ajatellen tärkeää.

Ison jäähymäärän lisäksi miinuspuolelle jäi se, että Leijonilla oli turhan paljon kiekonmenetyksiä.

Turnaus etenee kiivaaseen tahtiin, sillä Leijonat pelaa Norjaa vastaan jo perjantaina.

– Norjasta ei ole mitään hajua! Toivottavasti sitä käydään ennakkoon läpi, Tolvanen totesi.

– Uskon, että Norja on samantyyppinen vastustaja kuin Saksa. Yrittävät paukuttaa päälle fyysisellä pelillä, arvioi puolestaan Peltola.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »