REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Leijonat riepotteli Etelä-Koreaa – Suurin MM-voitto 15 vuoteen

Suomi teki kolme maalia alivoimalla

HENNING BAGGER
Suomi antoi kyytiä Etelä-Korealle MM-kisojen avausottelussa.

STT

Herning

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkue nuiji MM-kilpailujen avausottelussa Etelä-Korean maalein 8–1 (2–0, 3–1, 3–0) ja nappasi suurinumeroisimman MM-voittonsa kevään 2003 jälkeen, jolloin Leijonat murskasi alkulohkossa Slovenian 12–0 ja jatkolohkossa Ukrainan 9–0.

Etelä-Koreaa vastaan Suomen tehomiehet olivat Sebastian Aho (2+2), Teuvo Teräväinen (1+3) ja Janne Pesonen (1+2). Suomi teki maaleistaan kolme alivoimalla. Avauserässä Aho ja Teräväinen iskivät Sakari Mannisen rangaistuksen aikana. Toisessa erässä Markus Nutivaara teki alivoimamaalin.

– Harvemmin alivoiman saldo on +3. Ei ole kuitenkaan tarkoitus alkaa ratkoa pelejä alivoimamaaleilla. Kokonaisuutena tyylikäs suoritus joukkueelta, päävalmentaja Lauri Marjamäki summasi C Moren haastattelussa.

– Annoimme painetta alivoimalla. Erinomainen avausottelu Aholta ja Teräväiseltä, Marjamäki lisäsi.


Kolmannessa erässä maajoukkuedebytantit Saku Mäenalanen ja Kasperi Kapanen kasvattivat Suomen johtoa.

– Pidimme jännettä yllä ja pelasimme epäitsekkäästi. Saimme onnistumisia laajalla rintamalla, Marjamäki sanoi.

Etelä-Korean ainoan maalin teki toisessa erässä Michael Swift, joka yllätti Suomen maalivahti Harri Säterin. Suomalaisveskarille kertyi vain kahdeksan torjuntaa. Etelä-Korean Matt Dalton torjui 37 kertaa.

Suomi kohtaa sunnuntai-iltana Latvian.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »