REFRRER:path /

Mayer kirkasti kymmenottelun olympiahopeansa MM-voitoksi

STT

Lontoo

Olympialaisten hopeamitalisti Kevin Mayer juhli MM-kisojen kymmenottelussa ensimmäistä arvokisojen mestaruuttaan. Mayer nousi ottelun kärkeen kolmannessa lajissa kuulassa, eikä taipunut mestaruustahdista.

Mayerin maailmanmestaruus kymmenottelussa on Ranskan kaikkien aikojen ensimmäinen. Lontoon MM-areenalla se oli Ranskan toinen kultamitali, sillä miesten 800 metrillä yllätysmestariksi juoksi Pierre-Ambroise Bosse.

Ranskalainen Mayer, 25, seuraa kymmenottelun tähtenä yhdysvaltalaista Ashton Eatonia. Kahden maailmanmestaruuden ja kahden olympiavoiton Eaton on lopettanut uransa.

Lontoossa Mayer otteli kauden kärkituloksen 8  768 pistettä. Viime vuonna Riossa tekemäänsä ennätyssarjaan 8  834 verrattuna Mayer jäi Lontoossa siitä lähinnä seipäässä. Mayer taivutti Lontoossa 510, Riossa hän ylitti riman 30 senttiä korkeammalta.


Yli 9  000 pisteen ovat otteluhistoriassa yltäneet vain Eaton kahdesti ja Tshekin Roman Sebrle kerran. Eatonin ME on 9  045 kahden vuoden takaa Pekingin MM-kisoista.

Saksa kasvatti mitalisaalistaan kahdella mitalilla, kun Rico Freimuch oli toinen 8  564 pisteellä ja Kai Kazmirek kolmas ennätyspisteillään 8  488.

Jätä kommentti