REFRRER:path /

Jalkapallo

Jalkapallo -aihesivulla seuraamme pääasiassa AC Kajaanin otteita jalkapallon II divisioonassa. Seuraamme myös Kajaanin jalkapalloseurojen uutta yhteiseloa.

« »

Messi metsästää ensimmäistä pudotuspelimaaliaan

Etienne Laurent
Lionel Messi teki alkulohkossa vain yhden maalin.

STT

MM-jalkapallo

Ranska ja Argentiina lukeutuvat molemmat jalkapallon MM-kilpailujen ennakkosuosikkien joukkoon, mutta toisen tie kohti mestaruutta päättyy jo ensimmäisen pudotuspelikierroksen keskinäisessä ottelussa.

Argentiina selviytyi pudotuspeleihin rimaa hipoen, kun se kukisti viimeisessä lohko-ottelussaan Nigerian 2-1.

– Kohtaamme hienon vastustajan, joka oli voittamaton lohkossaan. Tiedämme myös olevamme suuri joukkue ja meillä on aseemme. Siitä tulee hieno ottelu, Argentiinan keskikenttäpelaaja Giovani Lo Celso ennakoi AFP:n haastattelussa.

Yksi Lo Celson mainitsemista Argentiinan aseista on Lionel Messi, jonka lohko-otteluihin mahtui muun muassa yksi maali ja yksi hukattu rangaistuspotku.


Messi on perinteisesti ollut huomion keskipiste Argentiinan maajoukkueessa. Pudotuspeleissä hän joutuu vielä tarkemman suurennuslasin alle. Messi pelaa neljänsissä MM-kilpailuissaan, mutta ei ole vielä tehnyt yhtään yhtään MM-pudotuspelimaalia.

Kolme turnausta peräkkäin ovat päättyneet pettymykseen Saksaa vastaan. Vuosina 2006 ja 2010 Argentiina hävisi Saksalle puolivälierissä ja 2014 loppuottelussa. Nyt vanha vainoaja on jo ulkona MM-viheriöiltä, mutta Ranska ei ole vastustajana yhtään heikompi.

Didier Deschampsin suojatit etenivät vaivoitta jatkoon alkulohkonsa voittajina. Ranska päästi alkulohkossa vain yhden maalin. Sen teki Australia rangaistuspotkulla. Ranska voitti kaksi ottelua ja nyhjäsi 0-0-tuloksen päätösottelussa Tanskan kanssa.

Ranska on Argentiinaa tasaisempi kokonaisuus, joka ei elä yhden tähden varassa. Silti EM-kilpailuissa kaksi vuotta sitten loistaneelta Antoine Griezmannilta odotetaan pudotuspeleissä lisää tehoja. Lohkopeleissä hän onnistui kerran, kun hän viimeisteli rangaistuspilkulta Australian verkkoon.

– Toivon nostavani tasoani pudotuspeleissä. Samoin kävi EM-kilpailuissa, kun vasta pudotuspeleissä pääsin kunnolla iskuun, Griezmann tuumi ranskalaisen televisiokanavan haastattelussa.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »