REFRRER:path /

Mikko Koskinen torjuu KHL:n kultajunassa

Pietarin SKA:n ylivoima hämmästyttää eurokiekossa.

STT

Pietarin SKA:ssa pelaava jääkiekkomaalivahti Mikko Koskinen on KHL-liigassa liki kaikki esteet ylittävän junan kyydissä.

Koskisen SKA voitti KHL:ssä 20 ensimmäistä liigapeliään, kunnes 11. lokakuuta tuli kotijäällä jatkoaikatappio Sotshille. Pisteille SKA ylsi 29 ensimmäisessä ottelussaan peräkkäin, kunnes Moskovan Spartak kävi 2. marraskuuta ottamassa Pietarissa 3–1-voiton varsinaisella peliajalla.

On kuin 1970-luvun neuvostokiekon lippulaiva, silloisen litterointitavan mukaisesti ZSKA:ksi nimetty moskovalaisseura, olisi laskettu vesille.

– SKA:ssa on järjettömän kova vaatimustaso mutta totta kai myös äärimmäisen hyvät pelaajat, torstaina EHT-turnauksen avausottelun Venäjää vastaan pelannut Koskinen tietää.


SKA:ssa KHL-mestaruudet 2015 ja 2017 voittanut Koskinen on jäänyt tällä kaudella hieman vähemmälle peliajalle. Venäjän maajoukkuevahti Igor Shestjorkinille on kirjattu SKA-tilastoissa 19 ottelua, Koskiselle 13.

– Tietysti maalivahti haluaisi pelata mahdollisimman paljon. Joukkueelle tämä on ideaalitilanne, Koskinen pohtii.

SKA:n päävalmentaja Oleg Znarok luotsaa myös Venäjän maajoukkuetta. Hän tuli tutuksi vuoden 2014 MM-kisoista, joissa hän välierässä Ruotsia vastaan koetti järkyttää vastustajan valmennusjohtoa tekemällä ”kurkunleikkauseleen”.

Znarok sorvasi 1990-luvun alussa pelaajasopimusta SM-liigan Ässien kanssa, mutta Porin-pesti purkautui saman tien, kun kuumaverinen hyökkääjä kävi Ruotsissa harjoitusottelussa linjatuomarin kimppuun.

– Znarok on valmentajana rehellinen. Jokainen pelaaja on hänelle samanarvoinen. Kun asiat on puhuttu halki, mennään eteenpäin, Koskinen kehuu.

KHL:n johto on vihjaillut mahdollisuudesta vetäytyä olympiaturnauksesta vastatoimena Venäjän olympiajoukkueelle Etelä-Korean kisoihin väläytellyistä rajoituksista ja kurinpitotoimista. Koskinen ei vaivaa epätodennäköisellä olympiaboikotilla päätään.

– Ei ole minun asiani miettiä sitä.

Koskista kirittävät Helsingin EHT-turnauksessa Ruotsin SHL-liigan Skellefteån Joni Ortio ja Örebron Eero Kilpeläinen.

Ortio kiekkoilee Skellefteåssa toista kauttaan.

– Ja tietysti viime kaudella putosimme ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen Ruotsin finaaleista, hän virnuilee muka syyllisenä.

Kilpeläinen puolestaan sai viime keväänä finaalikokemusta Suomessa hopea-KalPan riveissä.

– Se on tullut selväksi, että SHL:ssä on Suomen Liigaa kovempi tempo, Kilpeläinen huomauttaa.

Vuoden 2013 MM-kisoissa Suomen miehistössä pelannut Ortio on naurattanut joukkuetovereitaan imitoimalla valmentajasuuruus Hannu Jortikkaa. Nyt hauskuutusta ei ole luvassa.

– Jortikka-jutut ovat unohtuneet. Eivät ole enää repertuaarissa, Ortio kertoo.

Jätä kommentti