REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Mikko Rantasen pistetahti ei hyydy – Hän on niin hyvä syöttäjä

Buffalon vire jo ennätysmitoissa - viimeiseltä sijalta liigan kärkeen

STT

Buffalo

Coloradon Mikko Rantanen vahvisti asemaansa NHL-jääkiekon pistepörssin ykkösenä.

Hän syötti Nathan MacKinnonin kaksi maalia 3-2-voitossa Nashvillestä ja kasvatti kauden pistesaldonsa lukemiin 10+30=40. MacKinnon vaanii pistepörssissä toisena, kolmen pisteen päässä Rantasesta.

– Hän on niin hyvä syöttäjä, löytää minut hyvistä ja vapaista paikoista. Se on erittäin hauskaa, jokaiseen kauden 17 maaliinsa Rantaselta syötön saanut MacKinnon kehui suomalaislaituriaan NHL:n sivuilla.

Rasmus Ristolainen teki Buffalolle kauniin maalin, kun Sabres venytti voittoputkensa jo kymmenen ottelun mittaiseksi. Buffalo voitti San Josen kotikaukalossaan 3-2 jatkoajalla.

Ottelun ykköstähdeksi valittu Ristolainen vei Buffalon 1-0-johtoon toisessa erässä upealla soolomaalilla, jossa Sharks-puolustaja Brent Burns jäi suomalaispuolustajan hienon harhautuksen uhriksi eikä maalivahti Martin Jones voinut ylänurkkanostolle mitään.

– Yritin vain viedä kiekon maalille. Pääsin hänen (Jones) eteensä ja laitoin kiekon liikkeelle. Onneksi se meni sisään, Ristolainen tiivisti NHL:n sivustolla kauden kolmannen osumansa.

Kymmenen voiton putki sivuaa Buffalon seuraennätystä, ja viimeksi kaudella 2010-11 pudotuspeleissä nähty seura ylsi myös liigaennätykseen. Sabres on nyt liigan kärjessä 36 pisteellään 25 pelistä, ja siitä tuli ensimmäinen joukkue, joka on tässä vaiheessa kautta liigakärjessä oltuaan edellisellä kaudella liigan huonoin.

Laine palasi kotijäälle ja katkaisi maaliputkensa

Viime otteluissa hurjalla tahdilla maaleja mättänyt Patrik Laine jätettiin tällä kertaa ilman tehoja, kun Winnipeg taipui kotonaan 3-4-tappioon Pittsburghille. Winnipeg johti kahden erän jälkeen, mutta Pittsburgh rynni päätöserässä ohi. Olli Määttä merkittiin syöttäjäksi Derek Grantin 3-3-tasoitusmaaliin.

Laineen maaliputki katkesi näin neljään otteluun, joissa hän takoi peräti 11 osumaa. Nuo kaikki neljä peliä olivat vieraskaukaloissa, ja niitä edeltäneistä kolmesta kotipelistä ei suomalaistähti saanut maalin maalia. Kaikkiaan Laineen tilastot tältä kaudelta ovat mielenkiintoiset: neljä maalia 13 kotipelissä, 15 maalia kymmenessä vieraspelissä.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »