REFRRER:path /

Minnesota pystyi horjuttamaan Rinnettä

STT

New York

Kuuden peräkkäisen ottelun sarja on nostanut Minnesotan NHL-jääkiekon kärkikastiin. Joukkue jatkoi tehokkaita otteluitaan kukistamalla torstaina Nashvillen 5–2. Wildin maaleista kaksi syntyi viimeisellä minuutilla.

–  Tämä ei ollut mikä tahansa ottelu, sillä pelaamme taas puolentoista vuorokauden kuluttua, Minnesotan maalivahti Devan Dubnyk kommentoi kovaa tahtia NHL.comissa.

Eric Staal laukoi voittajille kaksi osumaa, mutta myös suomalaiset olivat esillä. Mikael Granlund viimeisteli loppunumerot tyhjiin, ja sai lisäksi syöttöpisteen, kuten Erik Haula ja Mikko Koivu.

Nashvillen maalissa Pekka Rinne aiheutti vastustajalle ongelmia, vaikka torjuntoja kertyi vain 14.


–  Rinne on loistava maalivahti, joten hänen eteensä on saatava paljon maskia ja hänelle on lauottava paljon. Onneksi saimme nyt kaksi maalia pelin alussa, se auttoi, Minnesotan puolustaja Ryan Suter sanoi.

Jagr Messierin kintereillä

Avausmaalin syöttäneen Patrik Laineen Winnipeg kukisti Aleksander Barkovin ja Jussi Jokisen Floridan 4–3 voittolaukauskilpailussa. Ilta oli hikinen etenkin Jetsin maalivahdille Connor Hellebuyckille, joka torjui 41 kertaa.

Florida teki maalinsa toisessa erässä ylivoimalla, kun Winnipegin puolustaja Tobias Enström otti kolme kaksiminuuttista. Yksi Floridan onnistujista oli Barkov. Osuman syötti tshekkikonkari Jaromir Jagr, joka nousi kolmen pisteen päähän Mark Messieristä NHL:n kaikkien aikojen tilastoissa. Messier on tilastokakkonen 1  887 pisteellään. Ykkösen eli Wayne Gretzkyn asema ei ole uhattuna, sillä Gretzky keräsi urallaan 2  857 pistettä.

Lundqvist otti paikkansa

New York Rangersin ykkösmaalivahti Henrik Lundqvist palasi maalin suulle, mutta neljä peräkkäistä ottelua torjunut Antti Raantakin sai pelivuoron avauserässä. Lundqvist huilasi avauserästä runsaat viisi minuuttia, kun Dallasin Cody Eakin ajoi hänen päälleen maalin takana.

Raannalle ei kertynyt torjuntoja. Rangers kukisti Dallasin 2–0, ja texasilaisten riveissä Antti Niemi torjui 28 kertaa.

Jätä kommentti