REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Montrealin Lehkonen katkaisi maalittoman jaksonsa – iski kaksi maalia

Las Vegasin Haula jäi pisteittä ensimmäistä kertaa yhdeksään otteluun

STT

Montreal/Helsinki

Montrealin suomalaishyökkääjä Artturi Lehkonen viimeisteli sunnuntaina jääkiekon NHL-kierroksella kaksi maalia ja oli ottelun jälkeen helpottunut mies. Edellisen kerran Lehkonen, 22, teki maalin lokakuun lopussa.

Montreal voitti Ottawan lopulta 4-1, ja Lehkonen valittiin ottelun ykköstähdeksi. Marras-joulukuussa Lehkonen oli sivussa peleistä loukkaantumisen vuoksi. Maalittomalle putkelle kertyi mittaa 24 ottelua.

– Joukkuekaverit yrittivät rakentaa minulle vielä paikkaa kolmanteen maaliin, mutta en onnistunut, Lehkonen totesi Viasatin välittämässä televisiohaastattelussa.

Myös Lehkosen joukkue Montreal sai harvinaista herkkua, kun joukkue onnistui viikonloppuna voittamaan kaksi ottelua peräkkäin. Joukkue oli pystynyt tähän edellisen kerran tammikuun alussa.


Montreal on seitsemän pistettä Itäisen konferenssin pudotuspeliviivan alapuolella.

– Tänä viikonloppuna lauoimme ylivoimalla enemmän kuin aiemmin. Saimme laukaukset maalille asti ja liikennettä maalivahtien eteen, mikä on tärkeää, Lehkonen sanoi NHL.comille.

Lehkonen iski toisessa erässä ylivoimalla 2-1-johtomaalin ja tuplasi johdon erän lopussa. Lehkosen ensimmäisen maalin syötti Tomas Plekanec, joka viimeisteli lisäksi loppulukemat. Tshekkihyökkääjä saavutti ottelussa 600 tehopisteen rajan.

Aho vahvassa vireessä

Muutaman viikon takainen aivotärähdys ei enää kiusaa Carolinan Sebastian Ahoa, vaan suomalaishyökkääjä on esiintynyt vahvasti paluunsa jälkeen. Aho teki kauden 19. maalinsa, mutta Carolina taipui San Joselle 1-3.

San Josen suomalaishyökkääjä Joonas Donskoi nappasi syöttöpisteen joukkueensa ensimmäiseen maaliin, jonka Aho kuittasi tasoituksellaan. Paluunsa jälkeen Aho on viimeistellyt kolme maalia neljässä ottelussa.

Kovassa vireessä on ollut myös Vegasin Erik Haula, joka ennen sunnuntain kierrosta pääsi pisteille kahdeksassa ottelussa peräkkäin. Washingtonia vastaan Haulan pisteputki katkesi. Vegas kukisti Washingtonin 4-3.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »