REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Niemi torjui uransa ennätykseksi 48 laukausta, mutta Canadiens hävisi jatkoajalla

STT

Tampa

Montrealin maalivahti Antti Niemi teki NHL-uransa ennätyksen torjumalla 48 laukausta, mutta Montreal Canadiens hävisi Boston Bruinsille jatkoajalla 1–2.

Brendan Gallagher vei Montrealin 1–0-johtoon, joka kesti kolmannen erän lopulle asti. Niemi oli enää 2.45 minuutin päässä ensimmäisestä nollapelistään sitten kauden 2015–2016, kun Jake DeBrusk tasoitti 1–1:een ylivoimalla.

Brad Marchand laukoi Bruinsin ratkaisumaalin jatkoajalla.

–  Hän oli mieletön tänä iltana. Pelasimme kaksi peliä 24 tunnin sisään. Kun peli eteni, väsymyksen kertymisen näki, mutta hän torjui laukauksen toisensa jälkeen. Oli sääli, että emme saaneet hänelle voittoa, Gallagher sanoi Canadiensin nettisivuilla.


–  Taistelu ja yritys olivat kunnossa. Mutta he ottivat pelin haltuunsa puolivälistä lähtien. Meillä oli muutama tilaisuus kasvattaa johtoa, heidän maalivahtinsa torjui muutaman vedon, mutta enimmäkseen ”Niem-o” torjui kerran toisensa jälkeen ja piti meidät johdossa. Sitten päästimme maalin lopussa ja jatkoajalla, Gallagher jatkoi.

Montreal oli pelannut edellisen ottelunsa perjantai-iltana, jolloin se voitti New Yorkin Brooklynissa Islandersin 6–3.

–  En voi valittaa yrityksen puutetta. Tämä oli meidän neljäs ottelumme kuuden päivän aikana ja olemme matkustaneet. Yritimme roikkua mukana ja pelasimme todella hyvää joukkuetta vastaan. Maalivahtimme oli tuore koska ei pelannut eilen, ja hän antoi meille mahdollisuuden. Kun ottaa kuusi jäähyä, ovat ne sitten ansaittuja tai ei, se alkaa vaikuttaa, ja lopussa tuoreempi ja parempi joukkue voitti, Canadiensin valmentaja Claude Julien sanoi.

Tampa Bayn ja Philadelphian kohtaamisessa Philadelphian suomalaiskaksikko Jori Lehterä ja Valtteri Filppula saattelivat kiekon yhteistyössä vastustajan verkkoon ottelun toisessa erässä. Lehterä iski maalin Filppulan ja Jordan Wealin pohjustamalta paikalta. Filppula nappasi vielä kolmannessa erässä toisen syöttöpisteen tarjoilemalla maalipaikan Ivan Provoroville.

Ottelu loppui voittolaukauskisan jälkeen Tampa Bayn voittoon 7–6.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »