REFRRER:path /

Jalkapallo

Jalkapallo -aihesivulla seuraamme pääasiassa AC Kajaanin otteita jalkapallon II divisioonassa. Seuraamme myös Kajaanin jalkapalloseurojen uutta yhteiseloa.

« »
Eila Kilpeläinen/Arkisto
Moottoripyöräonnettomuudessa menehtynyt Nika Kiladze ehti pelata Kajaanin Hakan keltamustissa väreissä yli puoli vuosikymmentä. Kuvassa Kiladze kamppailee pallosta AC Kajaanin Evan Archibaldin kanssa kesällä 2009.

Nika Kiladze on kuollut

Mika Moilanen

Kainuulaiselle urheiluväelle tuttu jalkapalloilija Nika Kiladze on kuollut.

25-vuotias Kiladze menehtyi moottoripyöräonnettomuudessa kotimaassaan Georgiassa. Ikävän uutisen vahvisti hänen seuransa FC Guria Lanchkhuti.

Kiladze pelasi Kajaanin Hakassa vuosien ajan. Tieto Kiladzen kuolemasta saapui Hakan managerille Jarmo Anttoselle Kiladzen maanmiehen, niin ikään Kajaanissa pelanneen Levan Lomidzen kautta.

– Kiladze menehtyi kaksi päivää sitten. Tieto asiasta tuli minulle keskiviikkoaamuna, ja Nika haudataan jo lauantaina, Anttonen kertoi torstai-iltana.

Luotettavaksi toppariksi Kajaanissa profiloitunut Kiladze pelasi ensimmäisen kautensa Hakassa kesällä 2008, jolloin keltamustat pelasivat Rauno Lesosen komennossa.

– Meillä oli oikein lämminhenkinen Haka family -projekti. Tekeminen ja ilmapiiri olivat oikein hyvällä tasolla, Anttonen muisteli.

– Se oli hyvin tunnerikas jakso. Pojille se oli hyppy tuntemattomaan, mutta kodikkaaseen ympäristöön. Hänellä oli tärkeä rooli keskuspuolustajana ja Lomalla (Lomidze) maalissa.

Kiladze pelasi Hakassa Kakkosessa ja Kolmosessa yhteensä kuuden kauden ajan, viimeksi kesällä 2013. Alkukauden 2011 hän oli Ykkösen Kokkolan Pallo-Veikkojen mukana, mutta palasi Kajaaniin heinäkuussa.

Viimeiset Kajaanin-kautensa Kiladze pelasi Jarmo Saarelan valmennuksessa.

– Kila asui minun tykönä molemmat kaudet. Hän oli hyvin asiallinen kaveri ja semmoinen hyvin ystävällinen ja lojaali tyyppi. Minulla ei ole mitään pahaa sanottavaa miehestä, hän otti osaa ruohonleikkuuseen, pensasaitahommiin ja niin edelleen, Saarela muisteli torstaina.

– Pelaajana hän oli nöyrä ja luotettava, ihmisenä sympaattinen, avulias ja perhekeskeinen, Anttonen lisäsi.

Kiladze olisi täyttänyt marraskuun lopussa 26 vuotta.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »