REFRRER:path /

Nooralotta Neziri käänsi kelloja taaksepäin – I’m back

Alkuerän aika 13,04 antoi lupauksia EM-kesälle.

Jussi Leinonen
Nooralotta Neziri onnistui Espoossa.

STT, Pasi Rein

Espoo

Yleisurheilu

Aitajuoksija Nooralotta Neziri on palannut tasolleen. Neziri juoksi yleisurheilun gp-sarjan avauksessa Espoossa lupaavasti ajan 13,04 alkuerissä ja voitti loppukilpailun varaslähtöjen tylsistyttämänä ajalla 13,17.

– I’m back – olen palannut takaisin, Neziri tiivisti kahden juoksunsa sanoman.

Kilpakävelijä Aku Partanen, parakeihäänheittäjä Marjaana Heikkinen ja estejuoksija Camilla Richardsson olivat Espoon kisojen muut onnistujat.

Partanen nappasi valmentajaltaan, maailmanmestari Valentin Konoselta 5000 metrin ratakävelyn Suomen ennätyksen ajallaan 18.52,24.


Richardsson selvitti elokuussa järjestettävien EM-kisojen tulosrajan. Espoon kisoista ei kuitenkaan löytynyt muita uusia rajan selvittäneitä.

Richardsson oli toteuttaa estejuoksussa kaikki tavoitteensa. Hän voitti kilpailun, alitti reilusti Berliinin EM-kisojen tulosrajan 9.55 ja oli rikkoa bonuksena myös ennätyksensä.

Richardsson jäi voittoajallaan 9.42,81 reilun sekunnin ennätyksestään 9,41,73.

– Voin olla tosi tyytyväinen, jos tämä on nyt perustasoni. Viime vuonna 9.41 syntyi aika nappijuoksussa. Tämä juoksu ei tosiaan ollut mitenkään optimi, Richardsson totesi.

Kilpailun jänis teki juoksusta juonikkaan. Ensimmäinen kilometri huristeltiin liian kovaa, toinen liian hitaasti. Richardsson joutui ohittamaan apujuoksijan ja joutui vauhdinpitäjäksi.

– Kauden ensimmäinen estekisa myös jännitti. Esteillä oli sipsuttelua varsinkin lopussa, Richardsson totesi.

– Paljon on töitä vielä edessä ennen Berliinin EM-kisoja.

Kiekonheittäjät Sanna Kämäräinen ja Salla Sipponen pääsivät EM-kisojen tulosrajan 56,00 tuntumaan. Pitkältä kilpailutauolta kisoihin palannut Kämäräinen paransi reilut puoli metriä kauden avaustulostaan ja voitti kilpailun.

Kämäräinen jäi tuloksella 55,52 vain 48 senttiä EM-paikasta. Sipponen otti kakkostilan tuloksella 55,12.

Raja jäi haaveeksi myös keihäänheittäjiltä. Jami Kinnunen kohensi ennätystään 32 senttiä tulokseen 78,44, mutta 80 metrin EM-raja jäi puolentoista metrin päähän.

Kahdella 78 metrin tuloksella kilpailukauden aloittanut Lassi Etelätalo jäi 77,85 metriin.

Jätä kommentti