REFRRER:path /

Jalkapallo

Jalkapallo -aihesivulla seuraamme pääasiassa AC Kajaanin otteita jalkapallon II divisioonassa. Seuraamme myös Kajaanin jalkapalloseurojen uutta yhteiseloa.

« »
Antti-Jussi Korhonen
Liverpoolin jalkapallokoulu käynnistyi tiistaina. Tänä vuonna pelaajien ikähaarukka on 6-14 vuotta.

Pallo yläkulmaan brittiopein

Liikuntapuiston uusittu pinta keräsi kehujavierailijoilta.

Antti-Jussi Korhonen

Jalkapallo

Liverpoolin jalkapallokoulu potkaistiin käyntiin tiistaina liikuntapuiston uudenkarhealla keinonurmella. Viime vuonna sama tapahtuma järjestettiin Vimpelin urheilukeskuksessa.

– Täytyy sanoa, että vuodessa kajaanilaisen jalkapalloilun olosuhteet ovat muuttuneet paljon, sanoo Liverpoolin jalkapallokoulujen Suomen koordinaattori Nicklas Hudd.

– Vimpelissä on hyvä kenttä, uusittu pallohallin alusta ja vielä tämä pinta, Hudd jatkaa ja pyyhkäisee kädellään liikuntapuiston nurmimattoa.

Liverpoolin

ja Kajaanin Hakan kanssa yhteistyössä toteutetulle leirille ilmoittautui tänä vuonna 30 nuorta pelaajaa. Ilmoittautujien määrä jäi viimevuotisesta reilusti. Viime kesänä Kajaanissa järjestettyyn jalkapallokouluun osallistui 90 pelaajaa.

– Pääosin tilanne selittyy kesän futistapahtumien päällekkäisyyksillä. Tänä vuonna ajankohta oli vähän pielessä, Hudd toteaa.

– Tulevana viikonloppuna järjestetään esimerkiksi Pori Cup, joka vetää paljon pelaajia.

Tänä kesänä Liverpoolin jalkapallokoulun päävalmentajana toimii Andrew Newland. Britti valmentaa Liverpoolin akatemiassa U8-ikäluokan poika- ja U16-Ikäluokan tyttöjoukkuetta. Hänen apunaan kolmipäiväistä jalkapalloleiriä vetää niin ikään Liverpoolin akatemia-valmentaja Todd Blaney.

– Vastaanotto on ollut täällä todella mukava. Pelaajat ovat kiinnostuneita treeneistä, vaikka kieli on vieras, Newland sanoo vahvalla brittikorostuksella.

Kentällä pelaajien tulkkeina toimii valmentajia Kajaanin Hakasta, jotka samalla toimivat apuvalmentajina harjoitteissa.

Liikuntapuiston kenttä saa myös Newlandilta paljon kehuja.

– Tämä kenttä edesauttaa varmasti harjoittelua täällä varsinkin syksyisin, kun luonnonkentät alkavat mennä huonompaan kuntoon.

Jalkapallokoulun lisäksi Haka järjestää tulevana viikonloppuna kautta aikojen ensimmäisen Kajaani Cup -turnauksen. Viikonlopun tapahtumaan osallistuu 30 joukkuetta. Turnauksen ottelut pelataan Teppanassa, Vimpelin pää-, ja harjoitusnurmella sekä liikuntapuistossa.

Kajaani Cupista halutaan kasvattaa jatkossa kansallisella mittarilla iso junioriturnaus.

– Tällaiselle tapahtumalle on tilausta Kainuun ja Pohjois-Savon alueella. Toki imagon kasvattaminen on pitkän aikavälin projekti, toteaa Hakan puheenjohtaja Jarmo Anttonen.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »