REFRRER:path /

Pesäpallo

Pesäpallo -aihesivulla seuraamme moninkertaisen miesten Suomen  mestarin Sotkamon Jymyn sekä muiden kainuulaisjoukkueiden otteita. Täältä löydät myös pesäpallon arvo-otteluiden jutut.

« »
Juha Neuvonen
Pelituomari Suvi Kaukovalta tuomitsi ensimmäisenä naisena torstaina miesten Superpesiksen välierissä.

Pennanen: Onko se liiton puolelta vähän puuhastelua, jos täytyy miettiä kiintiöpaikkoja?

Jere Saastamoinen

Pesäpallo

– Tämä on hieno laji, ja kausi tiivistyy näissä välieräotteluissa. Eikö silloin olisi kaikkien etu, että tuomareille jäisi mahdollisimman pieni rooli, Joensuun Mailan pelinjohtaja Petri Pennanen toteaa Kainuun Sanomille.

Pennanen viittaa Hiukassa pelatun välieräottelun toisen jakson tapahtumiin. JoMalta riistettiin kolmannessa vuoroparissa 3–3-tasoitusjuoksu tuomarivirheen vuoksi.

Joensuun Juha Niemen painuva lyönti näytti jo hetken jäävän Jymyn 3-koppari Jussi Korhosen räpylään, mutta lyönti tippui lopulta Korhosen räpylästä. Ottelun pelituomari Suvi Kaukovalta ehti viheltää tilanteesta kopin ennen kuin etenijä ehti kotipesään, ja siksi lyönti uusittiin.

– Se oli väärä vihellys. Säännöissä ei tuossa tilanteessa ole muuta vaihtoehtoa kuin pelata tilanne uudestaan, otteluvalvojana toiminut Matti Lähteenmäki kertoo Kainuun Sanomille.


JoMa jätti tilanteesta pöytäkirjaan niin sanotun P-merkinnän, joka tarkoittaa protestia annetusta tuomiosta. Tuomaristo kokoontui P-merkinnän jälkeen uudelleen, mutta tuomio pysyi samana.

Ottelu oli Suvi Kaukovallalle uran ensimmäinen Superpesiksen välierissä. Hän oli myös ensimmäinen nainen, joka tuomitsee pelituomarina miesten Superpesiksen välierissä.

– Tuollaiset tuomiot jättävät aina tahran jälkeensä, joten onko se liiton puolelta vähän puuhastelua, jos täytyy miettiä kiintiöpaikkoja? Minun mielestäni siinä ei ole mitään järkeä, Pennanen tuhahtaa.

Jäikö sinulle tunne, että teiltä ryöstettiin voitto?

– No varmasti voitto olisi ollut (ilman tuomarivirhettä) ainakin lähempänä. Tuomarit tuomitsivat tällä kertaa näin, ja se on meistä riippumatonta, ketä sinne valitaan tuomaroimaan ja miten he siitä selviytyvät. Siihen eivät meidän resurssimme vaikuta.

Pennanen painottaa, ettei hän syyllistä tapauksesta kyseistä tuomaria, vaan heittää pallon liiton tuomarivalitsijoille.

– Mielestäni kolmannen joukkueen (tuomarit) pitäisi myös olla aika vahva ja vakuuttava, kun pelissä on tuollaiset panokset ja iso painelataus. Katse menee sinne, ketkä tuomareita valikoivat, Pennanen sanoo.

– Meillä on näyttönsä jo antaneita tuomareita. Pudotuspelisarjat kannattaisi vetää kokeneilla tuomareilla, jotka kestävät pelinmukaisen paineen.

Aiemmin välieräsarjoissa on nähty pääosin samoja tuomaripareja, mutta tänä syksynä ne ovat vaihdelleet pelistä toiseen.

– Samalla tuomariparilla tuomitsemisessa olisi puolensa, esimerkiksi matalien syöttöjen linjat eivät heittelisi pelistä toiseen. Lisäksi tuomareille tulisi intensiivisempi fiilis ottelusarjasta kuin siinä tapauksessa, että he käyvät tuomitsemassa yhden irtonaisen pelin, Pennanen tuumii.

– Ainakin sitä kannattaisi miettiä, kun välierät pelataan nykyään vuoropäivinä eikä pelipäivissä ole enää päällekkäisyyksiä.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti


Lue lisää aiheesta

« »