REFRRER:path /

Pikkutallin Köppinen kuninkuuskisan suosikkina

Ilkka Nisula
Köppinen on yksi Kuninkuusravien suosikkihevosista.
Pori, 30. 7.

STT STT, JUSSI LÄHDE

Porin kuninkuusraveissa seppelöidään sunnuntaina uudet ravikuninkaalliset, sillä hallitseva ravikuningatar Marimin on vetäytynyt siitokseen ja kuningas Erikasson on kärsinyt jalkavaivoista. Viikonlopun kaksipäiväiset kilpailut ratkaistaan kolmen matkan yhteistuloksen perusteella. Kuninkuustaistoon suomenhevosoriiden parhaimmiston johdattaa kandidaateista kauden nopeimman ajan juossut sipoolaisen Korhosen perheen Köppinen.

– Meille tämä on täysin harrastustoimintaa. Köppinen on tarjonnut meille upeita hetkiä. Kylmäveristen Pohjoismaiden mestaruudessa se oli niukasti toinen. Nyt on edessä toinen kuninkuuskisa. Ihan huikea tarina tallille, jossa on neljä hevosta ja poni, Jyrki Korhonen kertoo. Korhonen on Köppisen kasvattaja ja valmentaja, kuninkuuskisassa hevosta ohjastaa yksi maan kokeneimmista ohjastajista Ari Moilanen.

Köppisen lisäksi kuninkuudesta kisaavat tiukimmin Vieskerin Valo, Virijori ja kotiradan Rapin Aatos. Porin raviradan toimitusjohtaja Hannu Myöhäsellä on paljon jännitettävää, sillä tapahtuman isännöinnin lisäksi hän on Rapin Aatoksen ja tammakisassa juoksevan Kemun Tutun osaomistaja.

– Rapin Aatos on pitkän matkan Suomen ennätyksen hallitsija. Kuninkuus on ratkennut vasta kun 3100 metrin matka on juostu, Myöhänen laskeskelee.

Orimattilalainen Yllin Kyllin oli viime vuoden kuningatarkisan suuryllättäjä. Teemu Okkolinin tallin tamman vahvuus on sen kilpailijaluonteessa.

– Viime vuoden kisassa huomasimme, miten 舡Kylli舡 terästäytyi suuren yleisön edessä huippusuoritukseen. Se on kotitallilla lunki nasupallero, mutta kilpailutilanteessa totinen huippu-urheilija, hevosen hoitaja ja osaomistaja Henna Halme kertoo.

Kuningatarkisan muita suosikkeja ovat sahalahtelainen Vislakka ja taipalsaarelainen Saaga S. Kisan yllättäjä saattaa tulla Ylivieskasta, vasta seitsemänvuotias Mian Mari on noussut tänä vuonna tammojen parhaimmistoon.

Suomen ajajatilastoa johtava Mika Forss metsästää kisassa kaksoisvoittoa, hän ohjastaa oriiden kisassa Rapin Aatosta ja tammakisassa Vislakkaa.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti