REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Pyry pisti Hokin pitkän putken poikki

Risto Mattila on ollut alkuvuoden tehokkain Hokki-pelaaja. Neljässä pelissä tehot 5+4.

Pekka Pajala
Risto Mattila on päässyt vahvaan pisteputkeen uuden kiekkovuoden puolella. Puolustaja iski maalin kummassakin viikonlopun pelissä.

Pekka Pajala

Jääkiekko

Kajaanin Hokin ennäksellisen pitkä voittoputki jääkiekon Suomi-sarjassa napsahti sunnuntaina poikki. 21:s perättäinen voitto jäi vain haaveeksi kun nouosukuntoinen Nokian Pyry korjasi sarjapisteet lukemin 2-4 (1-2, 1-1, 0-1).

Tappio oli Hokille kauden ensimmäinen kotikaukalossa. Vieraskentillä Hokki on hävinnyt viimeksi 20. lokakuuta Porvoossa.

Vastustajan hyvyyden lisäksi Hokki kompastui omaan tehottomuuteensa. Latu voittoon oli auki erityisesti avauserässä, jossa Pyry otti peräti viisi kaksiminuuttista. Hokin ylivoima jäi perin tehottomaksi ja ainoa onnistuja oli kahden miehen ylivoimalla avausmaalin laukonut Risto Mattila.

– Siinä meillä oli ratkaisun paikat, myönsi päävalmentaja Jukka Niiranen pelin jälkeen.

Avauserä oli muutenkin Hokilta vaisu. Tasaviisikoilla Pyry painoi pelin Hokin jatkuvasti päätyyn ja isännillä oli vaikeuksia nousta paineen alta pois.

Ratkaisevimmat maalinsa Pyry teki erien lopussa. Waltteri Selimgerei vei vieraat 1-2-johtoon avauserän viime sekunneilla ja toisen erän loppuhetkilä Henri Sandvik punnersi kolmen Hokki-pelaajan keskeltä 2-3-osuman.

Neljännen vierasosuman iski Niklas Lehtimäki tyhjään maaliin.

– Hyvä muistutus meille, että oman tekemisen on oltava koko ajan hyvällä tasolla. Olemme päässeet välillä turhan helpolla, pohti Niiranen pitkän voittoputken päättäneen tappion opetusta.

Lauantaina Hokki vielä jatkoi voittoputkeaan kun jyväskyläläinen Riemu kaatui Kajaanissa maalein 6-3 (1-0, 4-2, 1-1). Hokki ratkaisi ottelun toisen erän jälkimmäisellä puoliskolla, jossa se karkasi reilussa seitsemässä minuutissa kolmen maalin johtoon.

– Alussa vähän kateltiin, siinä olisi pitänyt tehdä enemmän hommia. Loppua kohti kyllä parannettiin hyvin, kuvaili lauantain ottelua Hokki-puolustaja Mattila.

Niko Saarenpään ollessa vaihtopenkin takana valmennuksen apuna joukkueen kapteeniksi noussut Mattila näytti jäällä ryhmälleen hyvää esimerkkiä. Komean 3-2-johtomaalin lisäksi Mattila keräsi lauantaina neljä syöttöpistettä.

– Mukavasti on nyt uponnut. Toivottavasti jatkuu samaan tahtiin, puolustaja myhäili.

– Toki vielä pitää parantaa kun mennään kohti kevättä ja kauden tärkeimpiä pelejä. Siellä pitää olla kunto tapissa.

Mattila on ollut vuoden 2019 puolella Hokin tehokkain pelaaja. Neljässä ottelussa mies on kerännyt tehot 5+4. Koko kauden saldo on 30 ottelua tehoin 12+23.

27-vuotias Mattila pelaa Hokissa jo neljättä kauttaan. Yhteinen taival alkoi Mestiksessä, jossa Kärppien kasvatti edusti Hokkia kolmen kauden ajan. Viime kaudella Mattila pelasi Mestistä Hermeksessä ja Ketterässä.

Hokin tämän kauden joukkuetta kiitelty poikkeuksellisen yhtenäiseksi ja hyvähenkiseksi ryhmäksi. Mattilakin vahvistaa asian.

– Montaa kertaa uralla ei näin hienoa porukkaa ole ollut. Huonollakin pelillä on pystytty keräämään voittoja ja usein tultu takaa ohi. Huikea joukkue – FC Barcelonan 1992 Dream teamista heti seuraava, Mattila nauraa.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »