REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Rinne norjistui huippuvireeseen

Vain Crosby sai kiekon kertaalleen ohi suomalaisvahdin

STT, PASI REIN

Nashville/Helsinki

NHL:n finaalisarjan ensimmäisissä peleissä haparoinut Pekka Rinne on löytänyt uudestaan parhaan pelivireensä. Rinne sai itseluottamuksensa takaisin loppuottelusarjan kolmannessa pelissä ja torjui neljännessä ottelussa ilmiömäisesti, kun Nashville tasoitti 4–1-voitolla sarjan 2–2:een maanantaina.

Rinne epäonnistui Pittsburghin kotikentällä ja loisti Nashvillen kotiareenalla pelatuissa otteluissa.

–  Itseluottamus on tässä hommassa keskeinen asia. En ollut tyytyväinen peliini kahdessa ensimmäisessä pelissä. Jokainen haluaisi pelata tasaisen varmasti, mutta peleissä tulee näitä onnistumisia ja joskus myös epäonnistumisia. Peli on joskus kuin vuoristorataa, mutta ei siinä ole mitään erityistä, Rinne kertoi tunnelmistaan NHL:n nettisivuilla.

Neljännessä pelissä vain Sidney Crosby onnistui ohittamaan Rinteen. Pittsburghin kapteeni teki vieraiden 1–1-tasoituksen läpiajosta ensimmäisen erän lopulla.


Rinne oli pelissä parhaimmillaan toisessa erässä, kun hän torjui kaikki Pittsburghin kahdeksan maalintekoyritystä.

Crosbyn kikka petti

Rinne venyi ihmeisiin etenkin torjuessaan pudotuspelien maalipörssiä johtavan Jake Guentzelin laukauksen ja Chris Kunitzin läpiajon toisen erän alkuminuuteilla.

Frederick Gaudreau vei kotijoukkueen loppuottelusarjan kolmannella maalilla 2–1-johtoon toisessa erässä, ja Rinne pelasti johtoaseman kolmella perättäisellä torjunnallaan.

Tilanne alkoi Crosbyn läpiajosta, jonka Rinne torjui vasemmalla patjallaan. Rinne ennätti torjua myös Crosbyn toisen yrityksen ja Guentzelin vippauksen, vaikka hän oli hukannut kahinassa jo mailansa.

Rinne kuvasi heittäytymistään jalkapallomaalivahdin torjunnaksi.

–  Se oli pelissä aika iso hetki, kun sain siinä tilanteessa pidettyä maalin puhtaana, Rinne myönsi.

Maalivahdit kehuvat harvoin peliään, mutta Rinteellä olisi ollut aihetta isompaankin pullisteluun.

Vain viitta puuttui

Joukkuetoverit vastasivat Rinteen torjuntojen perusteellisemmasta suitsutuksesta.

–  Rinne oli jälleen paras pelaajamme, kuten hän ollut koko pudotuspelien ajan, puolustaja Roman Josi ylisti.

Monien mielestä Rinne syöksähteli kiekon eteen kuin teräsmies sarjakuvissa.

–  Se oli ihmeellistä. Rinne pelasti meidät tänään moneen kertaan. Hän oli loistava aina, kun se oli tarpeen, Nahvillen hyökkääjä Austin Watson kiitteli.

Valmentajan mielestä Rinteen torjuntatyöskentelyssä näkyi hänen luonteensa.

–  Hän on niin kilpailuhenkinen, ja tänään hän tosiaan oli vireessä. Hän otti ratkaisijan roolin, Predatorsin päävalmentaja Peter Laviolette totesi.

Rinteellä on pudotuspelien kymmenestä kotiottelusta yhdeksän voittoa ja vain yksi tappio. Kotiotteluissa hänen torjuntaprosentti on huima 94,9.

Ottelusarja jatkuu torstaina Pittsburghissa.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »