REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Rinteen huippuilta keräsi kehuja omilta ja vastustajilta

Koivu ja Ristolainen pääsivät maalin makuun

STT, ANSSI RULAMO

Helsinki/Montreal

Pekka Rinne varmisti jääkiekon NHL:n länsilohkon keskistä divisioonaa johtavalle Nashvillelle Predatorsille makean vierasvoiton sunnuntain vastaisena yönä. Rinne pysäytti peräti 47 Montrealin laukausta ja valittiin ottelun tähdistöön, kun Nashville haki 3–2-vierasvoiton Canadiensista voittolaukauksilla.

Rinne on torjunut voiton yhdeksässä edellisistä kymmenestä ottelustaan.

–  Meidän täytyy pelata paremmin hänen edessään ja on ehdottomasti asioita, joita voimme tehdä paremmin. Niin ei kuitenkaan käynyt, joten olimme riippuvaisia maalivahtipelistä ja hän oli loistava. Hän oli tänään uskomaton, Nashvillen päävalmentaja Peter Laviolette suitsutti NHL.comin mukaan.

Rinne sai kehuja myös vastapuolelta.


–  Siihen on syynsä, miksi hän on yksi NHL:n viidestä parhaasta maalivahdista. Hänellä on kokoa ja ulottuvuutta. Hänen kolmannen erän torjuntansa Nicolas Deslauriers’n laukaukseen on hyvä esimerkki, Montreal-hyökkääjä Jonathan Drouin sanoi.

Rinne piti joukkuettaan pystyssä myös jatkoajalla, kun hän torjui kilvellään Victor Meten yrityksen lähietäisyydeltä. Ryan Ellis teki Nashvillen ratkaisumaalin voittolaukauksilla.

Artturi Lehkonen syötti molemmat Montrealin maalit.

Ristolaisen Buffalo voitti Raskin Bostonin

Minnesotan Mikko Koivu onnistui maalinteossa 3–0 voitto-ottelussa Chicagoa vastaan. Avauserässä syntynyt osuma oli Koivun kauden kahdeksas maali.

Maalin makuun pääsi myös Buffalon Rasmus Ristolainen, joka osui tyhjiin 4–2-voitossa Bostonista. Osuma oli Ristolaisen neljäs tällä kaudella.

Kotijoukkue Bostonin maalia vahti Tuukka Rask, joka torjui 24 kertaa.

–  Uskon, että oli aika ilmiselvää, ettei se ollut meidän paras pelimme, Rask totesi.

Arizonan Antti Raanta torjui 40 laukausta, kun Coyotes hävisi kotonaan Philadelphialle voittolaukauksilla 3–4.

San Josen Joonas Donskoi kirjautti syöttöpisteen Sharksin 6–4-kotivoitossa Edmontonista.

Sekä Carolinan Sebastian Aho että Coloradon Mikko Rantanen napsivat syöttöpisteen, kun Hurricanes löi Avalanchen 3–1. Suomalaisten pistepörssiä johtavan Rantasen kauden pistesaldo on nyt 17+34.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »