REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Saksa piinasi hienon kotiyleisönsä huutomyrskyssä Kanadaa

SASCHA STEINBACH
Kanadan Ryan O´Reilly yrittään karistaa Saksan Patrick Hagerin kannoiltaan pulivälieräottelussa, jonka Kanada vaivoin voitti.

STT, TUOMAS ARKIMIES

Köln

Mahtavan kotiyleisönsä edessä Kölnissä pelannut Saksa piinasi Kanadaa MM-jääkiekon puolivälieräottelussa torstaina. Lopulta ottelun selkeä ennakkosuosikki Kanada puristi välieriin 2–1-voitolla.

Välierässä vaahteralehtipaidat saavat vastaansa Venäjän, joka päihitti puolivälierissä Tshekin.

Patrik Laineen Winnipeg Jets -seuratoveri Mark Scheifele sivalsi 1–0-ylivoimamaalin avauserässä, mutta se ei saanut Kanadan peliä vielä rullaamaan odotetulla tavalla.

Saksa puolusti uhrautuvaisesti, ja sen maalivahti Philipp Grubauer torjui rauhallisesti, mutta tehokkaasti turhia jännittämättä. Saksa oli myös kamppailuhalukas ja alisti monissa tilanteissa nimekkäämpää vastustajaansa fyysisyydellään.


Toisen erän lopulla Carolina Hurricanesin tähtihyökkääjä, Sebastian Ahon seurakaveri Jeff Skinner vei Kanadan 2–0-karkumatkalle. Saksa kavensi kuitenkin päätöserässä Yannic Seidenbergin läpiajomaalilla 1–2:een.

Kanadan lisäksi pelin voittajiin lukeutuvat Kölnin Lanxess Arena -jäähalliin ahtautuneet saksalaiskannattajat. Keski-Euroopan jääkiekkokulttuuriin kuuluva laulu ja äänekäs kannustaminen ovat parhaimmillaan huumaavaa kuultavaa. Muuallakin maailmalla osataan kiekkokatsomoissa kannustaa ja pitää ääntä, mutta saksalaisissa ja sveitsiläisissä jäähalleissa on isojen panosten peleissä aivan omanlaisensa tunnelma.

Torstaina tunnelman vietäväksi antautuivat myös osa suomalaiskannattajista, jotka mylvivät muun yleisön mukana, vaikka Leijonia ei kaukalossa tässä pelissä ollutkaan.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »