REFRRER:path /

Jalkapallo

Jalkapallo -aihesivulla seuraamme pääasiassa AC Kajaanin otteita jalkapallon II divisioonassa. Seuraamme myös Kajaanin jalkapalloseurojen uutta yhteiseloa.

« »

Saksa yrittää unohtaa Italia-haamut

Jalkapallojätti Saksa ei ole voittanut Italiaa koskaan arvokisoissa

Mohamed Messara/Epa
Saksa oli vakuuttava ja jätti neljännesvälierässä Slovakian vaille mahdollisuuksia. Lauantaina joukkue kohtaa Italian.

STT, AFP

Jalkapallo

Saksa on ollut käytännössä aina jalkapallon suurmaa, mutta sillä on rasitteenaan erikoinen tilastopeikko. Saksa ei ole nimittäin voittanut koskaan miesten MM- tai EM-kisoissa Italiaa.

Lauantaina Saksa yrittää karistaa Italia-kammonsa, kun maat iskevät yhteen Ranskan EM-turnauksen odotetussa puolivälierissä. Ennen Bordeaux’n ottelua molempien joukkueiden pelaajat ovat lähinnä varovasti kehuneet vastustajaryhmää.

Syytä on ollutkin, sillä Italia ja Saksa ovat pelanneet vahvan EM-turnauksen. Saksa murskasi neljännesvälierissä Slovakian 3–0, ja Italia kaatoi kovan Espanjan 2–0.

– Kyseessä on paras joukkue, jonka olemme kohdanneet täällä. Odotan ottelua ja olen erittäin optimistinen, Saksan keskikenttäpelaaja Toni Kroos sanoi.


Hän ei anna painoarvoa maansa kurjalle arvokisahistorialle Italiaa vastaan. Keskinäisiä kohtaamisia on ollut MM- ja EM-kisoissa yhteensä kahdeksan.

– Minulle ei merkitse mitään, ettemme ole koskaan voittaneet Italiaa isossa turnauksessa.

Saksa päässee otteluun parhaalla avauskokoonpanollaan. Kokeneen Bastian Schweinsteigerin uskotaan nousevan ensimmäistä kertaa Ranskan kisoissa Saksan avaukseen.

Italialla riittää sen sijaan pelaajamurheita. Thiago Motta on pelikiellossa, keskikentän Daniele de Rossi on luultavasti sivussa loukkaantumisen vuoksi ja Antonio Candrevan pelikunto on kysymysmerkki.

– Tiedämme, että Saksa on vahva ja luottaa itseensä. Espanja-voittomme on kuitenkin todella nostanut itseluottamustamme, italialaishyökkääjä Ciro Immobile kertoi.

Jalkapallojätit kohtasivat EM-kisoissa myös neljä vuotta sitten. Tuolloin Italia kukisti Saksan välierissä.

Tämän hetken Saksaa ei kuitenkaan lyödä helpolla. Hallitseva maailmanmestari on voittanut Ranskan kisoissa neljästä ottelustaan kolme ja pelannut kerran tasan. Saksa ei ole päästänyt maaliakaan.

Italialla on tilillään kolmen voiton lisäksi alkulohkon tappio Irlannille, mutta sen jatkopaikka oli tuolloin jo varma. Lauantain ottelun voittaja kohtaa välierissä joko Ranskan tai Islannin, jotka pelaavat oman puolivälieränsä sunnuntaina.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »
  • Tuoreimmat