REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Suomen ja Sebastian Ahon lento jatkui Latviaa vastaan

Aholla koossa kahden MM-pelin jälkeen 4+6 pistettä.

HENNING BAGGER
Sebastian Aho on ollut huimassa vireessä.

STT, RAIKO HÄYRINEN

Herning

Sebastian Aho ja hänen johtamansa Suomen kakkosketju jatkoivat lentoaan, kun Suomi talloi MM-turnauksen toisessa alkulohkopelissään Latvian 8-1. Aho teki kaksi maalia ja syötti neljä, ja nosti tehopisteensä kahden MM-ottelun jälkeen hämmästyttävään lukemaan 4+6.

Suomen peli Latviaa vastaan ei jättänyt mitään jossiteltavaa, mutta Ahon esitys oli täysin suvereeni. Hän ylitti kerran toisensa jälkeen siniviivan kiekon kanssa ilman että latvialaiset olisivat päässeet kiinni, jakoi vapauttavia syöttöjä, pelasi sekä yli- että alivoimaa ja pelasi saumattomasti yhteen ketjukavereidensa Teuvo Teräväisen (2+2) ja Veli-Matti Savinaisen (2+1) kanssa. Ahon ketju keräsi yhteensä kolmetoista tehopistettä.

– Oli mukava pelata. Oli hyvät erikoistilanteet, saatiin hyvä startti. Moni asia meni hyvin, Aho sanoi.

Mikä on ketjun tehokkuuden salaisuus?


– Vaikea sanoa. Jos tietäisi, niin tekisi varmaan aina niin paljon pinnoja. Totta kai siinä saa hyvän itseluottamuksen, kun saa tehtyä yhdessä tulosta. Tykkään siitä miten meidän kenttä on nämä kaksi peliä pelannut, mutta siihen ei auta tyytyä. Tulossa on kovempaa vastusta, Aho selvitti.

”Kemiat natsanneet”

Aho laukoi turnauksen kolmannen maalinsa ottelun ensimmäisessä vaihdossaan. Veli-Matti Savinainen toi kiekon hyökkäysalueelle ja löysi poikittaissyötöllä Ahon ajassa 1.24.

Ajassa 7.44 Ahon ketju iski jälleen. Tällä kertaa Savinainen näytti maalinedustapelaamistaan ohjaamalla puolustaja Miro Heiskasen laukauksen maaliin.

– Hyvin on kemiat natsanneet. Koetetaan vaan tehdä kovasti hommia. Jokainen teki virheitä, mutta koetamme paikata toistemme virheitä, pelata aktiivisesti, Aho sanoi.

Vajaat kolme minuuttia ennen avauserän loppua kolmosketju runnoi Suomen 3-0-johtoon. Antti Suomela laukoi, ja Latvian maalivahdin Kristers Gudlevskisin pudottama kiekko lirui sisään latvialaispelaajan kautta.

Latvian avauserän ainoa maalipaikka syntyi hiukan ennen erän puoliväliä, kun Markus Nutivaara menetti kiekon hyökkäyssiniviivalla. Latvia hyökkäsi kahdella yhtä vastaan, mutta maalivahti Ville Husso selvitti tilanteen. Suomen hallinnasta kertoi se, että Husso torjui avauserässä vain kolme kertaa.

Aho osui myös alivoimalla

Jäähyt rikkoivat Suomen rytmiä toisen erän alussa. Suomi selvitti vajaan minuutin kahden miehen alivoimalla Juuso Riikolan ja Markus Nutivaaran istuessa samaan aikaan.

Ja kun miesalivoimaa oli enää yksi mies, Aho karvasi kiekon itselleen ja laukoi Suomen 4-0-johtoon ajassa 27.31.

Suomen viides maali syntyi ajassa 34.49, kun Teuvo Teräväinen harhautti maalin takana Latvian maalivahdin Kristers Gudlevskin kääntämään päänsä. Teräväinen syötti Veli-Matti Savinaiselle, joka laukoi illan toisen maalinsa lähietäisyydeltä.

Kolmannessa erässä Suomen ylivoima latoi minuutin sisään kaksi maalia, jotka viimeistelivät Teräväinen ja Mikko Rantanen. Teräväinen vei Suomen 8-0-johtoon, mutta Rihard Bukarts löi Latvialle lohtumaalin ajassa 51.38.

Kommentit

Näytä 10 20 30 40 50 kommenttia sivulla

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »