REFRRER:path /

Jalkapallo

Jalkapallo -aihesivulla seuraamme pääasiassa AC Kajaanin otteita jalkapallon II divisioonassa. Seuraamme myös Kajaanin jalkapalloseurojen uutta yhteiseloa.

« »

Suomen lohkon kärki todella tiiviinä – Islanti ja Turkki tärkeisiin voittoihin

STT

Shkoder/Helsinki

Suomi ei jalkapallon MM-karsintojen kahdella viimeisellä kierroksella enää hae paikkaa ensi kesän MM-lopputurnauksesta, mutta lokakuun pelien vastustajilla panosta piisaa. Tiukasti koko ajan edennyt lohko tiivistyi entisestään, kun Islanti ja Turkki ottivat voitot. Näin neljän kärki hakee yhtä suoraa MM-paikkaa ja yhtä jatkokarsintapaikkaa kahden pisteen sisään ahtautuneena.

Suomelle lauantaina Tampereella hävinneen Islannin fanit uhosivat tappion jälkeen, että tiistaina Reykjavikissa kaatuu Ukraina. Ja niin kävikin, joukkueen ykköstähden Gylfi Sigurdssonin johdolla. Englannin Valioliigan huippumiehiin lukeutuva Sigurdsson iski ensin toisen puoliajan alussa ja sitten 66. minuutilla loppuluvut 2–0.

Turkki oli vieläkin enemmän voiton tarpeessa, kun Eskisehiriin saapui vieraaksi lohkokärki Kroatia. Ottelu eteni maaleitta 75. minuutille, ja tuolloin Cenk Tosun iski kotiyleisön riemastuttaneen 1–0-voittomaalin. Sama mies upotti kahdella maalillaan maaliskuussa Suomen.

Kroatialla ja Islannilla on kahdeksasta pelistä 16 pistettä, Turkilla ja Ukrainalla 14. Suomi vierailee 6. lokakuuta Kroatiassa ja isännöi kolme päivää myöhemmin Turkkia, joten Huuhkajilla voi olla vielä osansa lohkon MM-paikkoja jaettaessa.


Kroatia kohtaa Suomen lisäksi Ukrainan vieraissa, ja Turkki pelaa 6. lokakuuta kotonaan Islantia vastaan. Ukrainalla ja Islannilla on vielä vastassaan myös voitoton lohkojumbo Kosovo.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »