REFRRER:path /

Jalkapallo

Jalkapallo -aihesivulla seuraamme pääasiassa AC Kajaanin otteita jalkapallon II divisioonassa. Seuraamme myös Kajaanin jalkapalloseurojen uutta yhteiseloa.

« »

Suomi rutisti lopulta Kosovolta pisteet – Pukki sankarina irtopallossa

Toinen voitto ja toinen nollapeli putkeen

VALDRIN XHEMAJ
Suomi voitti Kosovon 1-0 MM-karsinnassa Albaniassa.

STT, JANNE LEHIKOINEN

Shkoder/Helsinki

Suomi otti toisen peräkkäisen voittonsa jalkapallon miesten MM-karsinnoissa, kun lauantain komeaa Islanti-kotivoittoa seurasi tiistaina kolmen pisteen ilta Albanian Shkoderissa. Kosovo ei kaatunut helposti, mutta riittävästi: Teemu Pukin 83. minuutin osuma oli illan ainoa.

–  Tämä ei ole helppo paikka hakea voittoa, joten pisteisiin pitää olla erittäin tyytyväinen, päävalmentaja Markku Kanerva tiivisti.

–  Tiesimme Kosovon vahvuudet ja saimme vastustajan pidettyä aika hyvin kurissa. Omassa pelissä pelinavaamiseen ja murtautumisvaiheeseen jäi vielä parannettavaa, joukkueen taistelua ja voitontahtoa kiitellyt Kanerva jatkoi.

Pukki osui maajoukkueessa edellisen kerran viime syksynä, kitkerässä vierastappiossa Islannille. Nyt hän palasi maajoukkuemaalariksi laukomalla läheltä Kosovon maalivahti Samir Ujkanin torjuman pallon verkkoon. Ujkani joutui venymään Kasper Hämäläisen puskuun, ja Hämäläiselle syöttänyt Pukki oli kärkkäänä irtopallossa.


–  Kiva, ruma, helppo, noita on kiva tehdä, A-maajoukkueuransa kymmenennen maalin tehnyt Pukki kuvaili osumaansa Ylen tv-haastattelussa.

Arajuuri Kosovosta: Siellä on taitavia yksilöitä

Kosovo pyöritteli ajoittain vaarallisestikin, ja Lukas Hradecky sai venyä maalillaan. Viime syksynä Turussa karsintojen avauskierroksella 1–1-tasapeliin yltänyt Kosovo on tulevaisuudessa varteenotettava vastus muillekin kuin Suomelle, ennakoi puolustaja Paulus Arajuuri.

–  Heillä oli aika paljon joukkue vaihtunut sitten viime syksyn. He ovat vasta vähän aikaa pelanneet yhdessä, mutta siellä on taitavia yksilöitä. Ja oli heillä paikkansa, mutta saimme ne kuitenkin eliminoiduksi. Ja Luke (Hradecky) oli mukana hyvin, Arajuuri kertoi STT:lle.

–  Ei ollut helppo peli, mutta toinen voitto ja toinen nollapeli putkeen. Nolla omissa, niin puolustajan pitää aina olla tyytyväinen. Nyt vain jatketaan samalla mallilla kahteen viimeiseen karsintapeliin.

Albin Granlund ja Fredrik Jensen saivat tililleen A-maajoukkueuran ensimmäisen paikan karsintapelien avauskokoonpanoon, ja kokemattomammista peliin pääsivät myös vaihdosta tulleet Simon Skrabb, Juha Pirinen ja Jasse Tuominen.

Hollannin liigan Twentessä hyvässä vauhdissa oleva Jensen, 19, joutui vaihtoon pohjevamman takia.

–  Se on nyt tosi jäykkä ja kipeä. Ei osaa vielä sanoa (vamman vakavuudesta), Jensen sanoi Ylen haastattelussa.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »