REFRRER:path /

Jalkapallo

Jalkapallo -aihesivulla seuraamme pääasiassa AC Kajaanin otteita jalkapallon II divisioonassa. Seuraamme myös Kajaanin jalkapalloseurojen uutta yhteiseloa.

« »

Suomi sai vihdoin kohdalleen sekä peliään että onneaan – Islanti kaatui taisteluesityksellä

Voitoton karsinta vältettiin: .Tärkeä voitto henkisesti.

STT, JANNE LEHIKOINEN

Tampere

Murheella on joskus päättymispäivänsä. Se todettiin lauantai-iltana täyteen pakatulla Ratinan stadionilla, kun MM-karsinnat surkeasti viime syksynä aloittanut ja yhtä surkeasti sen jälkeen jatkanut Suomen jalkapallomaajoukkue kaatoi MM-paikasta yhä taistelevan Islannin 1–0.

Voitto oli Suomelle ensimmäinen karsintojen seitsemään peliin, ja näin nykymaajoukkue vältti nöyryyttävän voitottoman karsinnan. MM-unelmiin voitto ei enää henkeä puhalla, mutta ainakin piristää synkissä pilvissä leijunutta edustusryhmää.

Voiton takana oli yksi mihin tahansa kohokohtakoosteeseen kelpaava vapaapotkumaali ja paljon taistelua fyysisen vahvaa vastustajaa vastaan. Alexander Ringin upea veto jo kahdeksannella peliminuutilla painui verkkoon yläriman kautta.

– Se oli hieno vapari. Mutta ennen kaikkea tämä oli tärkeä taisteluvoitto, ja paras mahdollinen tapa kunnioittaa Pertti Alajaa, päävalmentaja Markku Kanerva totesi viitaten Palloliiton hiljattain menehtyneeseen puheenjohtajaan, jota kunnioitettiin myös hiljaisella hetkellä sekä Kanervan mukaan ”peramaisella” taisteluhuudolla pukukopissa ennen peliä.


Omasta roolistaan voitossa Kanerva oli vaatimattomampi, vaikka taktisestikin onnistumista tulikin.

–  Yhdessä tätä tehdään. Tämä oli tärkeä voitto henkisesti, ilman muuta, lohkokärjessä olevasta vastustajasta. Mutta prosessi on yhä käynnissä. Seuraava projekti on Nations-liiga ensi vuonna, päävalmentaja muistutti.

–  Ilme ja taistelutahto tänään, ne lämmittävät.

Islannin käskyttäjä Heimir Hallgrimsson ehti ottelun aattona ihmetellä Suomen voitottomuutta ja laittaa sitä epäonnen piikkiin. Nyt onnetar kuitenkin hymyili isännille Islannin jäätyä manailemaan läheltä piti -paikkojaan, hukattuja sellaisia. Ja manailemista tappio jättää saarelaisille pahimmassa tapauksessa myös siihen, kun MM-paikkoja jaetaan: tiukassa lohkossa Islannin asema kääntyi Tampereen illassa hankalammaksi.

Onnistujia – ja johtajia

Kanerva laittoi, täysin oikeutetustikin, voiton koko joukkueen piikkiin. Silti muutama Huuhkaja ansaitsee myös erikoismaininnan: entisenlaisesti taistellut ja raatanut Perparim Hetemaj, maajoukkuepaluun loukkaantumisen jälkeen tehnyt Tim Sparv, itseluottamusta hyvillä peleillään Yhdysvaltain liigassa selkeästi saanut Ring, ja tärkeästi jälleen kerran maaliaan tilkinnyt Lukas Hradecky.

Sparville peli oli ensimmäinen maajoukkueessa sitten viime vuoden kesäkuun Belgia-ottelun. Joukkueen ehdottomaan johtajistoon kuuluva keskikenttätyöläinen ei siis ole näissä karsinnoissa vielä pistemenetyksiä joutunut kokemaan.

–  Oli ilo nähdä Tim pitkästä aikaa. Hänen roolinsa oli suuri, mutta niin oli kaikkien muidenkin. Johtajia oli paljon, Kanerva sanoi.

Miinusta tuli tiistaiseen Kosovo-kohtaamiseen Juhani Ojalan loukkaantumisesta, Jere Urosen pelikiellosta sekä Ringin jonkinasteisesta kolhusta.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »