REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Tolvanen ja Heiskanen mukana – Leijonat nuorella ilmeellä EHT-kotiturnaukseen

STT, REIMA RAUTIAINEN

Helsinki

Jokerien Eeli Tolvanen ja HIFK:n Miro Heiskanen on valittu Suomen maajoukkueeseen marraskuun toisena viikonloppuna Helsingissä pelattavassa jääkiekon EHT-turnauksessa.

Helsinkiläisjoukkueiden 18-vuotiaat pelaajalupaukset pelaavat hyvää syksyä. Hyökkääjä Tolvanen on 13+10 pisteellään KHL:ssä pelaavan Jokerien paras pistemies, ja puolustaja Heiskanen on loukkaantumisesta toivuttuaan kuulunut Liigassa HIFK:n parhaimmistoon.

Heiskanen varattiin NHL:ään viime kesänä numerolla 3, Tolvanen numerolla 30. Molemmat ovat ensikertalaisia miesten maajoukkueessa.

Päävalmentaja Lauri Marjamäen johdolla valitussa maajoukkueessa enemmistö pelaajista tulee KHL:stä, eli 14 kiekkoilijaa. Heistä viisi on kauden vahvasti aloittaneen Jokerien pelaajia.


Leijonissa on kotimaan Liigasta seitsemän, Ruotsin liiga SHL:stä neljä ja Sveitsin pääliigasta kolme pelaajaa.

Maajoukkuetestissä olevat Suomen maalivahdit pelaavat kaikki kolme ulkomailla: Eero Kilpeläinen Ruotsin SHL:n Örebrossa, Mikko Koskinen KHL:n kärkijoukkue SKA Pietarissa ja Joni Ortio Ruotsin SHL:n Skellefteåssa.

9.–12. marraskuuta kiekkoiltavassa kotiturnauksessa pelaavat vakiomaiden Suomi, Ruotsi, Venäjä ja Tshekki ohella uusina Kanada ja Sveitsi.

European Hockey Tourin Helsingin-turnauksella on olympiakisavalintoja ajatellen paljon painoarvoa, koska NHL-pelaajat jäävät ensi helmikuun Etelä-Korean olympiaturnauksesta pois.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »