REFRRER:path /

Jalkapallo

Jalkapallo -aihesivulla seuraamme pääasiassa AC Kajaanin otteita jalkapallon II divisioonassa. Seuraamme myös Kajaanin jalkapalloseurojen uutta yhteiseloa.

« »

Unitedin voitto nostaa manchesterilaisia, uskoo fani

STT, AFP

Tukholma

Joukko Manchester Unitedin kannattajia riemuitsi Tukholman Friends Arena -stadionin ulkopuolella myöhään keskiviikkona, kun heidän seuransa oli juuri voittanut jalkapallon Eurooppa-liigan mestaruustittelin. Voitto oli tarpeen kaupungille, joka yrittää toipua maanantaisesta 22 kuolonuhria vaatineesta terrori-iskusta.

–  Upeaa nähdä heidän voittavan. Luulen, että tämä nostaa Manchesterin ihmisiä hienosti, kuvaili Dublinista tullut 69-vuotias ManU-fani George Malloy.

Tukholmassa asuvalle 19-vuotiaalle Markille ottelu ei ollut mikään tavallinen ottelu.

–  Tämä oli jotain erityistä Manchesterin tapahtumien takia. Ja nyt seura pääsee Mestarien liigaan, Mark iloitsi.


Britanniasta tullut 29-vuotias Vijay Patel puolestaan näki, että joukkue oli entistäkin vahvempi terrori-iskun jälkeen.

–  He eivät voita vain seuralle, he voittavat myös kaupungille, Patel sanoi.

Turvallisuusjärjestelyt stadionilla olivat tiukat. ManU-fani Amy Edwards myönsi olleensa hieman huolissaan turvallisuudesta, mutta hän kieltäytyi antamasta pelolle valtaa.

–  Et voi vain pysyä sisällä turvassa, Edwards painotti.

Tukholman poliisin edustaja Kjell Lindgren korosti, että turvallisuus oli finaalissa avainasemassa jo paljon ennen maanantaista iskua.

–  Tuollaista tapausta (maanantaista iskua) varten on valmistauduttava, ja sitä olemme tehneet jo aiemmin. Se on kuulunut suunnitelmiin koko ajan.

Tunnelma ei ollut samanlaista kuin yleensä suurissa jalkapallopeleissä, koki tappion kärsineen Ajaxin 28-vuotias fani Rob Coppen.

–  Isku vei kipinän tästä pelistä. Sääli, sillä Ajax ei ole aikoihin pelannut eurofinaalissa. Mutta minkä sille voi? Ei tuollaista kukaan halunnut, ei Manchester saati sitten Ajax, Coppen pohti.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »