REFRRER:path /

Jääkiekko

Jääkiekko-aihesivulla julkaisemme Suomi-sarjassa pelaavan Kajaanin Hokin ottelukoosteet ja -videot. Kajaanin Hokki on vuonna 1968 perustettu kajaanilainen jääkiekkoseura. Myös maajoukkueen ja NHL:n pelit ovat seurannassa.

« »

Naisleijonien unelma finaalipaikasta murskaksi – Pronssipelissä näytetään, mistä olemme tehty

USA-välierän tuomarilinja puhutti

SRDJAN SUKI
USA:n Dani Cameranesi ohittaa Nooran Rädyn. USA voitti Suomen selvästi 5-0.

STT, TUOMAS ARKIMIES

Pyeongchang

Naisleijonien unelma olympialaisten finaalipaikasta meni sirpaleiksi maanantaina Etelä-Koreassa. Ennakkosuosikkina välierään luistellut Yhdysvallat kukisti Suomen 5-0 (2-0, 2-0, 1-0) ja sysäsi sinivalkoiset pronssiotteluun.

– Vastustaja oli nyt parempi. Meillä on keskiviikkona kauden tärkein peli, totesi Suomen päävalmentaja Pasi Mustonen viitaten pronssiotteluun.

Pronssipeliin Suomi saa vastaansa joko Kanadan tai venäläisten olympiaurheilijoiden joukkueen, jotka pelaavat vastakkain myöhemmin maanantaina. Tässä välieräpelissä Kanada on kirkas ennakkosuosikki.

– Ajatuksia ruvetaan kääntämään nopeasti pronssipeliin. Uskon, että pääsemme nopeasti taas peliin kiinni ja mitalin eteen kaikki pelaajamme taistelevat, sanoi konkarikiekkoilija Riikka Välilä.

Ronja Savolainen: Kaikki on ok


Suomen ja Yhdysvaltain välisessä välierässä puhutti tuomarilinja. Avauserässä Yhdysvaltain kapteeni Meghan Duggan taklasi tai törmäsi – tulkinnasta riippuen – Ronja Savolaiseen. Pelaajien jalat osuivat yhteen ja Savolainen liukui lisäksi pää edellä laitaa päin. Tilanteesta ei monien hämmästykseksi tuomittu rangaistusta, vaikka tapauksessa oli selvästi havaittavissa polvitaklauksen tunnusmerkkejä.

– Se oli yksi pelin kulminaatiopisteistä. Videolta se näytti ihan selvältä polvitaklaukselta. Jos näin oikein, vitonenhan siitä olisi kuulunut antaa. Se olisi voinut muuttaa pelin luonnetta, päävalmentaja Mustonen totesi.

– Mutta fakta on se, että jenkit olivat meitä silti parempi joukkue, Mustonen myönsi.

Mitä sanot tuomarilinjasta muuten?

– Ei minun kannata kommentoida sitä.

Savolainen autettiin pois jäältä pukukoppiin, mutta hän palasi myöhemmin pelaamaan.

– Ei tullut vammoja. Kaikki on ok. En ole vielä nähnyt tilannetta videolta, mutta joku siinä osui jalkaan. En tiedä olisiko ollut jäähyn paikka, Savolainen sanoi ottelun jälkeen.

Rangaistuksia, rangaistuksia

Savolaisen tapaus oli kaikin puolin ikävä, mutta ottelun kokonaiskuvasta se ei pyyhi sitä, että Suomi oli usein myös pelillisesti ahdingossa Yhdysvaltojen kanssa – aivan kuten Mustonenkin totesi.

Suomen tärkeänä teesinä ennen peliä oli pysyä pois rangaistusaitiosta. Jäähyjä kuitenkin otettiin, ja lopulta Yhdysvallat nakutteli kolme ylivoimamaalia.

– USA tuli lujaa päälle, emmekä pystyneet näyttämään, mistä Naisleijonat on tehty, Savolainen sanoi.

– Pronssipelissä se sitten näytetään.

Jätä kommentti

Lue lisää aiheesta

« »