REFRRER:path /

Vilu väistyi olympiatulen tieltä

Yhdistetty Korean joukkue huudatti avajaisyleisöä Pyeongchangissa.

STT

Välillä hysteerisen kovaa soinut musiikki pani veren kiertämään Pyeongchangin olympiastadionilla perjantaina. Se ei ollut pahasta, sillä 23. talviolympiakisojen avajaiset jäivät historiaan yksinä kylmimmistä kautta aikojen.

Vaikka päivällä aurinko oli paistanut Gangwonin maakunnassa lämpimästi, illalla oli taas pakkasen vuoro. Avajaisyleisölle oli varattu olympiastadionin liepeille kontteja lämmittelyhetkiä varten.

Kuin tilauksesta musiikki vaimeni seesteiseksi, kun urheilijoiden ohimarssin päätteeksi näkyviin ilmestyi Pyeongchangissa yhdistettynä esiintyvä Korean joukkue. Silloin yleisön pauhu täytti stadionin.

Suomalainen huippuhetki koettiin muutama minuutti ennen Koreoiden fuusiojoukkueen tuloa. Janne Ahonen kunnostautui toisen kerran olympiaurallaan maansa lipun kantajana. Hän johti Suomen joukkueen avajaisiin myös 1998, silloinkin Aasiassa, Japanin Naganossa.


Suomalaisurheilijoiden kiinnostus avajaisia kohtaan oli tällä kertaa niin kova, ettei lippuja riittänyt kaikille halukkaille. 102 urheilijan joukkueesta olympiastadionilla vilua vastaan taistelivat sekä miesten että naisten jääkiekkojoukkueet.

Hyvällä maulla toteutettujen avajaisten teemana oli Korean naapurusten sopuilua kuvaavasti rauha. Sen tunnuksena stadionilla soi John Lennonin ikivihreä Imagine, jota esitti seremonian loppupuolella yhdessä useampi korealaislaulaja.

Pyeongchangin avajaisissa jatkui perinne neljän vuoden takaa Sotshin talvikisoista. Siellä olympiatulen sytytti entisen jääkiekkomaalivahdin Vladislav Tretjakin kanssa taitoluistelusuuruus Irina Rodnina. Perjantaina tehtävän täytti eteläkorealainen naisten yksinluistelun olympiavoittaja Kim Yu-na.

Avajaisten suuriin nimiin lukeutui myös Tongan lippua kantanut Pita Taufatofua, joka öljyttyine vartaloineen varasti huomion jo Rion kesäkisoissa 2016. Silloin hän kuului joukkueeseensa taekwondokana, nyt pakkasta ja viimaa paidattomana uhmannut Taufatofua aikoo kilpailla maastohiihdossa.

Jätä kommentti